112 Acil Sağlık Hizmetleri binasının açılışı

112 Acil Sağlık Hizmetleri binasının açılışı yapıldı -Antalya Valisi Altıparmak: -Yenilenen 112 merkezleri ve yeni ambulanslarla eksiklerimizi biraz daha azaltıyoruz


ANTALYA (A.A) - Sağlık Bakanlığı ve Antalya Sağlık Müdürlüğü ile Ferşat Grup arasında yapılan protokol gereği hibe edilen Acil Sağlık Hizmetleri istasyon binası açılışı ve ambulans teslim töreni düzenlendi.
     100. Yıl Caddesindeki törene Vali Ahmet Altıparmak, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Sağlık İl Müdürü Adem Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile öteki ilgiler ve çok sayıda davetli katıldı.
     Vali Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, Antalyanın sağlık alanında şanslı bir il olduğunu belirterek, personel, fiziki donanım ve ekipman açısından ciddi yeterliliğe sahip olduğunu söyledi. 112 Acil Çağrı Merkezinde pilot il olarak Antalyanın seçilmesinin önemini vurgulayan Altıparmak, bütün illerin geçmek istediği bir sistemin Antalyada hayata geçirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.
     Altıparmak, şunları kaydetti:
     Bütün bunlara rağmen eksiklerimiz yok mu, var. Yenilenen 112 merkezleri ve yeni ambulanslarla eksiklerimizi biraz daha azaltıyoruz. Vatandaştan gelen şikayetleri en aza indirerek, eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Bu güzel hizmette emeği geçen başta hükümetimiz olmak üzere Sağlık Bakanımıza, sağlık çalışanlarımıza, bu hizmeti buraya bağış olarak sağlayan Ferşat Gruba teşekkür ediyorum. Bir hayat suyu gibi bir damla dahi olsa, bu tür katkılara ihtiyaç var. Bir istasyonu yapmak, ambulans bağışlamak veya bir ekipmanı hastanemize hibe etmek kendi içinde çok çok anlamlı.
     Kaza kırım ekiplerinin sayısının göreve başladığında az olduğunu dile getiren Altıparmak, kazalardaki ölümlerin sıkışmadan kaynaklandığını, ekiplerin müdahalesiyle bunun önlenmeye çalışıldığını belirtti.
    
     -Özürlü ve engellilere ayrı bir 112 hizmeti sunuluyor-
    
     Özürlülerin, engellilerin ulaşılabilirliğini sağlamak için bir proje geliştirdiklerini anlatan Vali Altıparmak, Sağır, dilsiz gibi telefonda iletişim kuramayan kişilerin çaldırmış olduğu 112 telefonunda, otomatik olarak kişinin kodu sisteme düşüyor ve o kişinin engelli vatandaşımız olduğu anlaşılıyor. Ekipler çeşitli şekillerde kişinin ailesine, yakınına ulaşarak hizmetin sunumunu kolaylaştırıyor. Bu da Antalyada başlatmış olduğumuz önemli projelerimizden bir tanesi dedi.
     İl Müdürü Bilgin ise acil sağlık hizmetlerinin eğitim almış kişiler tarafından sunulabilmesi ve kesintisiz olarak yürütülmesinin ekip anlayışıyla olabileceğini belirterek, yaşam hakkının korunmasının yine insanın elinde olduğunu, bir insanı yaşama döndürmenin, hayatta kalmasına yardımcı olmanın önemli olduğunu söyledi.
     Bilgin, Kara ambulansı ile 2011 yılında 66 bin 934 vaka, 2012 yılı 8 aylık verilerine göre ise 56 bin 300 vaka gerçekleşirken, hava ambulansı ile de geçen yıl 261 olan vaka sayısı, bu yılın 8 aylık döneminde 291 olarak gerçekleşti diye konuştu.
     Ambulansların kabininde yan ve tavanlarda çelik destek sağlanarak kaza anında hastaların zarar görme olasılığı azaltılmaya çalışıldığını anlatan Bilgin, 4 adet kamera ile ambulansın içinin ve dışının kontrol edildiğini, kayıt altına alınan görüntülerle yaşanabilecek olumsuz bir duruma karşı çalışanların, hasta ve hasta yakınlarının yasal haklarının koruma altına alınabileceğine dikkati çekti.
     Hayırsever vatandaşların ambulans bağışlarıyla vakaya ulaşma sürecinin hızlanacağına işaret eden Bilgin, pek çok kişinin hayatının bu sayede kurtulabileceğini, bir gün acil yardıma ihtiyaç olabileceğinin unutulmaması gerektiğini dile getirdi.
     Vali Altıparmak ve beraberindekiler, daha sonra istasyonu gezerek yetkililerden bilgi aldı. Ardından ambulansların anahtarları şoförlere teslim edildi. Şoförlerin çoğunun bayan olması üzerine onlarla bir süre sohbet eden Altıparmak, şoförlere çalışmalarında başarı diledi.
     Öte yandan, yeni istasyon binası 100 metrekare alandan oluşuyor. Antalyada 14ü merkez, 24ü ilçelerde olmak üzere toplam 38 faal çalışan istasyon bulunuyor. Önümüzdeki 6 ay içinde 14 yeni istasyonun da açılması planlanıyor. Böylece faal istasyon sayısının 52ye çıkarılması hedefleniyor.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 112 Acil Sağlık Hizmetleri binasının açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER