112 Acil Servis ekipleri bayramda da

112 Acil Servis ekipleri bayramda da mesai yaptı -Kimi zaman trafik kazası geçiren bir yaralıyı kimi zaman da doğum sancısı tutan bir anneyi hastaneye yetiştirme telaşında olan 112 Acil Servis ekipleri, Ramazan Bayramında da ihtiyaç


KASTAMONU (A.A) - Kimi zaman trafik kazası geçiren bir yaralıyı kimi zaman da doğum sancısı tutan bir anneyi hastaneye yetiştirme telaşında olan 112 Acil Servis ekipleri, Ramazan Bayramında da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu.
     Komuta merkezlerinde ve 112 Acil Servis istasyonlarda görevli sağlık personeli, bayram tatilinde de özveriyle çalıştı. Ekipler, araç yoğunluğu nedeniyle artan trafik kazalarına müdahale edebilmek için zamanla yarıştı.
     Kastamonu 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Mustafa Akarslan, AA muhabirine yaptıkları işin meslekten ziyade, gönül işi olduğunu belirterek, gece, gündüz, resmi tatil demeden ilkyardım personelinin insanların yardımına koştuğunu söyledi.
     Her türlü vakaya karşı her an tüm ekipman ve personelle göreve hazır olduklarını ifade eden Akarslan, şunları söyledi:
     24 saat aralıksız hizmet veriyoruz. Kastamonuda 23 istasyonumuz var, ekibimiz kesintisiz nöbet usulüyle hiçbir işi aksatmadan görevini yürütmeye çalışıyor. Arkadaşlar bayramlarını vatandaşlarımıza yardım ederek, fedakarca çalışarak geçiriyor. Çalışma ortamında bana gösterdikleri kolaylıktan ötürü, işlerini fedakarca, ciddiyetle yaptıklarından dolayı tüm halkımız adına onlara teşekkür ediyorum. Türkiye genelindeki bütün arkadaşlarımızın bayramını kutluyorum. Bu bayram gününde fedakar ve özverili çalışmalarından dolayı hepsinin ellerine sağlık.
    
     -Trafiktekilere uyarılar-
    
     Akarslan, bayramlarda trafik kazalarının arttığını belirterek, Vatandaşlarımızdan ricam, dönüş yolunda dikkatli olsunlar, uykusuz yola çıkmasınlar, kesinlikle alkollü araç kullanmasınlar. Trafik kurallarına uysunlar ki bayramları kan gölüne döndürmeyelim dedi.
     İnsanların en zor anlarında yanlarında olduklarını dile getiren Acil Tıp Teknikeri (ATT) Adil Yaylacı (23) ise kutsal bir görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Yaylacı, her insan için aynı hassasiyeti gösterdiklerini ifade ederek, Herhangi bir vakadaki insanla karşılaştığımız zaman artık o bize emanettir. Bizim parçamızdır, illa ki kan bağı olmasına gerek yok. O insandır, bir sıfat taşıyor çünkü. Dil, din, ırk ayrımı kesinlikle yapamayız, iyileştirmek için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik / Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 112 Acil Servis ekipleri bayramda da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER