12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları

12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği -Şenlik kapsamında okul öğrencilerinin katıldığı provaların yer aldığı Bir Yokmuş Bir Varmış adlı belgeselin galası yapıldı -Vali Yardımcısı Uslu: 10 bine yakın çocuk, hem ti


VAN (A.A) - Van Devlet Tiyatrosu (VDT) tarafından düzenlenen 12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği kapsamında, çocukların provalarının yer aldığı Bir Yokmuş Bir Varmış adlı belgeselin galası yapıldı.
     VDT tarafından düzenlenen Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliğinde, her yıl çok sayıda okuldan, yüzlerce öğrenci oyunlarını sahneleme fırsatı buluyor.
     Geçen yıl açılışta depremzede öğrencilerin çektiği fotoğrafların yer aldığı sergiyi açan VDT, bu yıl ise çocukların oyun provalarındaki görüntülerinin yer aldığı Bir Yokmuş Bir Varmış belgeselinin galasıyla şenlikleri başlattı.
     Belgeselin galası, depremde hasar gören VDTnin bahçesine kurulan Sanat Çadırının Ertuğrul Günay Sahnesinde yapıldı.
     Galaya katılan Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, deprem sonrası öğrencilerin şenliğe zor şartlarda hazırlandığını söyledi.
     Uslu, Bildiğiniz gibi depremden en çok çocuklar etkileniyor. Tiyatro sanatçılarımız, çocuklara yönelik geçen yıl da bu şenliği yaptı. Tiyatro çalışmaları çok kapsamlı oldu. Yaklaşık 10 bin çocuk hem tiyatro seyretti hem de tiyatro gösterilerinde yer aldı. Bugün de o süreci anlatan bir kısa film izledik. Oldukça başarılıydı. Oldukça etkilendim. Çünkü ben de o sürecin içindeydim. İnşallah küçük ve büyük projelerle çocuklarımıza sanatı sevdireceğiz ve geleceği daha iyi kurmaları konusunda projeler yapmaya devam edeceğiz diye konuştu.
     VDT Yönetmeni Neslihan Akpınar ise Her Okul Bir Tiyatro projesi ile şenlik için yola çıktıklarını belirtti.
     Akpınar, şöyle konuştu:
     Bu projeye, kendisi de devlet tiyatrosu oyuncusu olan Özlem Tokaslan ile beraber deprem öncesi başlamıştık. Ancak araya deprem girince çocuklarla bir araya gelmemiz daha da önem kazandı. Marmara, Ankara ve Yüzüncü Yıl üniversitelerinin gerek ekipman, gerekse öğrenci katkılarıyla, yaklaşık 2 ay çocukların bütün prova süreçlerini kaydettik. Daha sonra 6 aylık bir çaba sarf ederek, bu belgeseli hazırladık. Amacımız şenliklerin devam etmesi. Bunun yanında çocukların sanatla buluşmasının, onların kişisel gelişimini ne kadar etkilediğini bir şekilde hatırlatmak istedik.
     Gala, Sanat Çadırında verilen kokteyle sona erdi.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER