13 kente büyükşehir belediyesi müjdesi verilmesi

13 kente büyükşehir belediyesi müjdesi verilmesi -Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Trabzon tarihi geçmişiyle kültürel yapısıyla insanının sanata, kültüre, edebiyata, spora verdiği önem ve bölgenin kavşak noktası, merkezi olma


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonun tarihi geçmişi, kültürel yapısı ve bölgenin kavşak noktası olması nedeniyle büyükşehir olmaya layık bir şehir olduğunu belirterek, Trabzonumuzun TBMM Başkanlığına sunulan 13 ilin büyükşehir belediyesi olmasına ilişkin kanun tasarısında yer almasından gurur duyuyoruz, seviniyoruz dedi.
     Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Vanın büyükşehir belediyesi olmasına ilişkin kanun tasarısının TBMM Başkanlığına sunulduğunu anımsattı.
     Trabzonun yıllardan beri büyükşehir belediyesi olmak için gayret ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, Tarihten beri büyükşehir belediyesi gayretleri olan ve maalesef bugüne kadarki siyasilerimizin şu veya bu şekilde gerçekleştiremedikleri Trabzonun, kadim şehrimizin, tarihi kentimizin laik olduğu büyükşehir yasa taslağı içinde yer alması, bu döneme, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın, hükümetimizin diğer üyelerinin dönemine nasip olmuştur. Biz belediye olarak ta AK belediyeciliğin olduğu Trabzonda bunun gerçekleşebilmesinden ötürü büyük bir mutluluk duymaktayız şeklinde konuştu.
     Gümrükçüoğlu, Trabzonun büyükşehir olmayı fazlasıyla hak ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Trabzon, tarihi geçmişiyle kültürel yapısıyla insanının sanata, kültüre, edebiyata, spora verdiği önem ve bölgenin kavşak noktası, merkezi olması münasebetiyle büyükşehir olmaya çok çok layık olan bir şehrimizdir. Trabzonumuzun TBMMye sunulan 13 ilin büyükşehir belediyesi olmasına ilişkin kanun tasarısında yer almasından gurur duyuyoruz, seviniyoruz
    
     -Trabzon, Türkiyede en yaşanabilir birinci il olacak-
    
     Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonun Türkiyenin 81 ili arasında en yaşanabilir dördüncü şehir olduğunu vurgulayarak, Trabzonumuzun büşükşehir olmasıyla hem altyapı birlikteliği hem kaynakların israf edilmemesi hem de mükerrerliğin olmaması sağlanacak. Bu münasebetle en güzel ve birlikte gelişimin sergileneceği Trabzonu, en yaşanabilir iller sıralamasında dördüncülükten birinciliğe yükselteceğiz. Hedefimiz ve azmimiz bu dedi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 13 kente büyükşehir belediyesi müjdesi verilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER