14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -AK Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar: -Kutsal bir görevi ifa eden sağlık çalışanları büyük bir özveriyle çalışmaktadırlar


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı.
     AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, nitelikli bir toplumum en önemli şartının etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi olduğunu belirtti.
     Sosyal devlet anlayışının önemli bir unsurunun sağlık hizmetleri olduğuna dikkati çeken Ulupınar, şunları kaydetti:
     Kutsal bir görevi ifa eden sağlık çalışanları büyük bir özveriyle çalışmaktadırlar. Büyük sorumluluklar üstlenmektedirler. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Beni Türk hekimlerine emanet ediniz sözleri ile Türk hekimlerinin sorumluluklarını layıkıyla yerine getirdiğini ve onlara sonsuz güveni olduğunu belirtmiştir. Sağlık hizmetlerinin kalitesi, her kişinin eşit şartlarda bu hizmetlerden yararlanabilmesi ve sağlık çalışanlarının durumlarının iyi olması ülkelerin ekonomik koşullarına bağlıdır. En değerli varlığımız sağlığımızı emanet ettiğimiz hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyorum ve 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.
     Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, sağlık politikalarının şekillenerek toplum bilincinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, Her insanın doğuştan kazandığı temel hakları vardır. Bunlardan birisi yaşama ve sağlıklı bir çevrede hayatını devam ettirme hakkıdır. Sağlık hizmetlerin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının gereği olarak benimsenmiştir ifadelerini kullandı.
     Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Tıp Bayramının ilk kez 14 Mart 1919da işgal altındaki İstanbulda kutlandığına dikkat çekerek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Tıp alanında o günden bugüne kat edilen mesafe büyüktür. Ancak, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan doktor, ebe, hemşire, hizmetli ve diğer tüm sağlık personelinin ekonomik, özlük ve sosyal hakları yeterli değildir. Emeğini ve hayatını insan sağlığına adayan ve bu yolda takdire değer büyük bir özveriyle sağlık hizmeti veren tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.
     Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, sağlık çalışanlarının özveriyle, meslek onuruna yakışır bir hizmet üretmeye devam edeceklerine inancının tam olduğunu bildirdi.
     İl Sağlık Müdürü Bilal Cin de idare olarak sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi konusunda her zaman yanında olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı-Hüseyin Tıraş
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER