14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa: -Hekimlik mesleği, her dönemde kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, hekimlik mesleğinin her dönemde kutsal bir meslek olarak kabul gördüğünü belirtti.
     Kısa, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, hekimlerin, bilgisiyle, tecrübesiyle ve koyduğu teşhislerle insana ve insanlığa yardım edebilmenin haklı gururunu yaşadıklarını bildirdi.
     Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden birinin de sağlık hizmetlerinde geldikleri nokta olduğunu vurgulayan Kısa, şunları kaydetti:
     Hiç birimizin vazgeçemeyeceği sağlıklı bir hayatta en etkin rolü oynayan hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve diğer sağlık çalışanları, görevlerini yaparlarken karşılaştıkları zorluklara göğüs gererek, bu saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yürütmektedirler. Bu nedenle hekimlik mesleği, her dönemde kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür. Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın, özveri ve inançla, meslek onuruna yakışır bir şekilde, hizmet üretmeye, etraflarını aydınlatmaya devam edeceklerine inancımız sonsuzdur.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER