Türk Dünyası ülkelerinden basın mensupları, Eskişehire

Türk Dünyası ülkelerinden basın mensupları, Eskişehire geldi -Konuk gazeteciler, Vali Koçdemiri makamında ziyaret etti


ESKİŞEHİR (A.A) - TÜRKSOYun davetlisi olarak Türk Dünyası ülkelerinden Eskişehire gelen basın mensupları, Vali Kadir Koçdemiri makamında ziyaret etti.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, konuk gazeteciler arasında Tataristan Özerk Cumhuriyetinden Ruzilya Muhametova, Başkurdistan Özerk Cumhuriyetinden Samiga Gafarova, Akhat Salikhov, Azerbaycandan Elçin Mırzabeyli, Kazakistandan Kanşayım Baydauletova, Bakıtcan Omarov, Kırgızistandan Emilbek Momunov, Tınçtıkbek Çoroyev, Moldova Gagavuz Yerinden Dmitri Papazoglo ve KKTCden Ali Gürtekin yer aldı.
     Vali Koçdemir, Kültür Başkentliği etkinlikleri hakkında bilgilendirilen gazetecilere hitaben yaptığı konuşmada, kendilerini Eskişehirde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
     Koçdemir, şunları kaydetti:
     Bizler, Eskişehir olarak Türk Dünyası Kültür Başkentiyiz ve bunu sizlerle, kardeşlerimizle birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Kazakistanın başkenti Astanadan aldığımız bayrağı, daha da yükselterek Kazana devretmek istiyoruz. Bu vazife, bizim omuzlarımız için biraz ağır. Beraber omuzlarsak, beraber hareket edersek, o zaman bu bayrağı daha da yükseltebiliriz.
     Konuk gazetecilerin, Eskişehirde özellikle ETİ Arkeoloji Müzesini çok beğendiklerini vurgulaması üzerine söz konusu müzenin teknolojik bakımdan ileri olduğunu anlatan Koçdemir, bu yıl Eskişehire, Türk Dünyası Etnografya Müzesi ile Sanaroma Müzesini kazandıracaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türk Dünyası ülkelerinden basın mensupları, Eskişehire Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER