14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin beyaz önlük giydiği törende, duygulu anlar yaşandı


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende beyaz önlük giydi.
     Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende, İnönü Üniversitesinin amatör müzik grubu, merhum sanatçı Neşet Ertaşın eserlerini seslendirdi.
     Törene katılan protokol üyeleri, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine beyaz önlüklerini giydirdi. Öğrencilerin ailelerinin duygulandığı törende, doktor adaylarına kitap hediye edildi, çiçek verildi.
     İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, törende yaptığı konuşmada, hastanelerin ülkenin kaynaklarını akılcı kullanması gerektiğini söyledi.
     Sağlık alanında kullanılan teknolojinin pahalı olduğunu belirten Çelik, Dolayısıyla bir şehirde, bir ülkede teknoloji kullanırken ülke kaynaklarının hovardaca kullanılmaması gerekir. Yani benim hastanemde şu cihaz varken hemen bitişiğimdeki 100 yataklı bir hastane de aynı cihazı alırsa bu ülkenin bu konudaki kaynağını hovardaca kullanmak olur dedi.
     Kamu ve özel sektör hastanelerinin birbirini tamamlayıcı olması gerektiğini vurgulayan Çelik, hastanelerin birbirinden bağımsız, habersiz olması halinde sağlık sektörüne ayrılan payın gittikçe yükseleceğini kaydetti.
     Çelik, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması gerektiğini belirtti.
     Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Yalçın ise sağlık çalışanlarına yönelik şiddete değinerek, sağlık personelinin kendini güvende hissetmesinin önemli olduğunu söyledi.
     Törene, Malatya Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İl Sağlık Müdürü Nail Umay ve öğretim üyeleri de katıldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER