14. Tarım ve Seracılık Festivali

14. Tarım ve Seracılık Festivali -Festival kapsamında düzenlenen yağlı güreşlerde, Recep Kara başpehlivan oldu


ANTALYA (A.A) - Kumluca ilçesinde, "14. Tarım ve Seracılık Festivali" kapsamında düzenlenen yağlı güreşlerde, Recep Kara başpehlivan oldu.
     Karatepe Stadında yapılan güreşleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Suriyeli Sığınmacılar Koordinatör Valisi Veysel Dalmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile güreş severler izledi.
     Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, güreş alanında yaptığı konuşmada, 14 yıldır festivalle gerçekleştirdikleri güreş müsabakalarına yöre halkının da ilgi gösterdiğini söyledi.
     Türkiyenin değişik bölgelerinden 53ü başpehlivan yaklaşık 800 güreşçinin katıldığı müsabakalarda, Mehmet Yeşil Yeşil, Hasan Tuna ve Serhat Gökmenin de bulunduğu bazı sporcular sakatlandı. Sakatlanan ve mücadeleyi bırakan pehlivanlar, Kumluca Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
     Başpehlivanlık mücadelesinde Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara ile Orhan Okulu karşı karşıya geldi. Yaklaşık 30 dakika süren güreş sonunda, Recep Kara rakibini mağlup ederek başpehlivan oldu. Recep Karanın altın kemerini Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve güreş ağası Yasin Çetin taktı, kupalarını da Vali Veysel Dalmaz ile Kaymakam Salih Işık verdi.
     Recep Kara, başpehlivan olduğu için gurur duyduğunu söyledi. Bu yılki güreş sezonuna iyi bir başlangıç yaptığını ifade eden Kara, Kırkpınar ve Elmalı güreşlerinde de başpehlivan olmak için mücadele edeceğini kaydetti.
     Müsabaka kapsamında güreş ağalığı için yapılan açık artırmada, talipli çıkmadı. Bunun üzerine geçen yılın ağası Yasin Çetin, kendisinin ata sporu yağlı güreşe ilgisinin olduğunu, 4 yıldır üst üste ağalık yaptığı Kumluca Güreşlerine bundan sonra da desteklerini sürdüreceğini söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 14. Tarım ve Seracılık Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER