16 yaş sınırı üreticiyi zora soktu

16 yaş sınırı üreticiyi zora soktu -Ordu Ziraat Odası Başkanı Avcı: Yasal düzenleme karşısında yapacak bir şey yok ama işçi bulmakta zorluk çekeceğiz


ORDU (A.A) - Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik alınan karar gereği, 16 yaşından küçük çocukların bu yıl fındık bahçelerinde çalıştırılmayacaklarını anımsatarak, Yasal düzenleme karşısında yapacak bir şey yok ama işçi bulmakta zorluk çekeceğiz dedi.
     Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün itibarıyla Türkiyenin çeşitli ilerinden mevsimlik tarım işçilerinin Orduya gelmeye başladıklarını söyledi.
     İki gün içerisinde 400 civarında işçinin Orduya gelerek konaklamaya başladıklarını ifade eden Avcı, Her yıl olduğu gibi fındık toplama tarihleri açıklandıktan sonra bu yıl da mevsimlik tarım işçileri ilimize gelmeye başladı. Bize ulaşan rakamlara göre şu ana kadar 400 civarında işçi buraya gelerek konaklamaya başladı. Bu rakamın ilerleyen günlerde artmasını bekliyoruz diye konuştu.
     Avcı, 600 fındık üreticisinin odalarına başvurarak işçi talebinde bulunduğunu anlatarak, Bize gelen talepler doğrultusunda işçileri onlara yönlendiriyoruz. Tabi bu yönlendirmeyi işçilerin kalacakları yerlerin insan onuruna yakışır ve düzenli bir yer olması şartıyla yapıyoruz. Aksi takdirde izin vermiyoruz. Buradaki tek sıkıntı 16 yaş sınırı. Çünkü biliyorsunuz bu insanların birçoğu nüfusa geç verilmişler. O bakımdan gerçek yaşları daha büyük olabilir. Yasal düzenleme karşısında yapacak bir şey yok ama işçi bulmakta zorluk çekeceğiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 16 yaş sınırı üreticiyi zora soktu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER