18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Boludaki Şehitler Mezarlığındaki etkinliklere, Hataydan gelen şehit uzman çavuşun eşi, 4 aylık bebeğiyle katıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci Yılı dolayısıyla Bolu Şehitliğinde tören düzenlendi.
     Sağlık Mahallesindeki Şehitler Mezarlığında düzenlenen törende, Vali İbrahim Özçimen, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Şehitler Anıtına çelenk koydu.
     Şehit yakınları ve gazilerin de katıldığı törende, askeri manganın atışıyla saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı ve şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.
    
     -Şehit eşi de katıldı-
    
     Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığında uzman çavuş olarak görev yaparken, 8 ay önce görevli gittiği Hakkarinin Şemdinli İlçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Suayın annesi, eşi ve 4 aylık bebeği de törene katıldı.
     Şehit eşi Berivan Suay, kucağındaki 4 aylık bebeğiyle törenlere katılarak Çanakkale şehitlerini andı.
     Suay, AA muhabirine, eşinin görev yaptığı yeri ve silah arkadaşlarını görmek için bebeği Ela Suay ile Hataydan geldiğini anlattı.
     Tören boyunca gözyaşlarına hakim olamayan Suay, eşinin 22 Ağustosta PKKnın hain saldırısı sonucu şehit olduğunu ve eşinin şehit olduğunda 5 aylık hamile olduğunu ifade etti.
     Eşinin 3 yıl görev yaptıktan sonra görevi bırakmayı düşündüğünü de sözlerine ekleyen Suay, Eşim bebeğinin doğumunu göremeden şehit oldu ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER