18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Üniversite öğrencilerine öğle yemeğinde Çanakkale menüsü olarak bilinen buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) yemekhanelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla öğrencilere Çanakkale Savaşının menüsü olarak bilinen buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi.
     Yemekhanenin bir bölümü Çanakkale menüsünde yer alan yemeklerden isteyen öğrencilere ayrıldı. Normal menünün de yer aldığı yemekhanede öğrencilerin bir çoğu buğday çorbası ve üzüm hoşafı yemeyi tercih etti.
     Menüyü görünce çok mutlu olduğunu belirten Süleyman Karadeniz, Bu ülkenin nasıl kurtarıldığını daha iyi anlayabiliyoruz. İlk defa böyle bir yemek yiyeceğim. Bu tür etkinlikler bizleri o günlere geri götürüyor. Toplum olarak daha duyarlı olmamız gerekiyor dedi.
     Çanakkale menüsünü tercih eden öğrencilerden Semiha Karakuş da, İstediğimiz menüyü de seçebilirdik ama biz o günleri yaşayabilmek ve bu ülke uğruna canlarını veren şehitleri biraz olsun anlayabilmek için bu menüyü tercih ettik diye konuştu.
     Erciyes Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Metin Akgöbek de, Çanakkale Savaşının 98. yılı nedeniyle üniversitede çok sayıda etkinlik düzenlendiğini, şehitlerin kahramanlarının konferans, panel, söyleşi, sergi ve diğer kültürel etkinliklerle saygıyla anılacağını ifade etti.
     18 Mart nedeniyle ERÜdeki tüm yemekhanelerde buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan Çanakkalede Mehmetçiğin yediği menüyü ücretsiz olarak ikram ettiklerini belirten Akgöbek, dileyen öğrenciler günlük normal menüden de yararlanabildiğini söyledi.
    
     -771 şehit için 771 fidan-
    
     Bu arada, Kayseri Orman İşletme Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hisarcık Anadolu Lisesinin katkılarıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte de Çanakkalede şehit olan Kayserili 771 asker anısına 771 fidan ve künye dağıtıldı.
     Etkinlikte, Hisarcık Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkalede şehit düşen askerleri temsilen asker kıyafetleri giydi. Kayseriden giderek Çanakkalede şehit düşmüş askerlerin künyeleri, onların henüz gençliğinin baharında olduğunu vurgulamak için çam fidanlarına konuldu. Üzerinde künye bulunan fidanlar, vatandaşlara dağıtıldı.
     Program sonrasında vatandaşlara üzüm hoşafı ve yarım ekmek ikram edildi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER