18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Malatyada bir gazi ve 3 şehit yakınına Devlet Övünç Madalyası verildi


MALATYA (A.A) - Malatyada Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Malatya Garnizon Şehitliğindeki törende, Şehitler Anıtına Malatya Valiliği, 2. Ordu Komutanlığı ve Malatya Belediyesi ve şehit aileleri derneklerine ait çelenkler sunuldu.
     Askerler tarafından saygı atışı yapılan törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Vasip Şahin, anıt özel defterini imzaladı.
     Şahin, özel deftere şunları yazdı:
     Hürriyet, bağımsızlık, bayrak ve vatan uğrunda şehit olanlar, hem yüce Allah katında hem de Türk milletinin gönlünde en yüce mertebeye erişti. Uğruna can verilen vatanın kalkınmasını sağlama, devletin ve milletin birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz. Her karışını temiz kanlarınızla suladığınız kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.
     2. Ordu Komutanlığında görevli Piyade Kurmay Binbaşı Selçuk Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
     Çanakkale Zaferinin önemini anlatan Yılmaz, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının bu zaferle tüm dünyaya haykırıldığını belirtti.
     Yılmazın konuşmasının ardından Vali Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Törende baygınlık geçiren bir şehit yakınına, sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti.
    
     -Bir gazi ve 3 şehit yakınına madalya verildi-
    
     Törenin ardından Kongre ve Kültür Merkezinde anma programı gerçekleştirildi. Programın açılışında konuşan Türkiye Harp Malulleri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi Başkanı Duran Şahin, şehitliğin önemine vurgu yaptı.
     Yaklaşık 30 yıldır ülkenin başına bela olan terör örgütü PKKnın gencecik evlatlarını aldığını belirten Şahin, PKKnın, bu milletin et ve tırnak olan unsurlarını birbirlerine düşürmeye çalıştığını ancak başaramadığını ifade etti.
     Şahin, Biz şehit aileleri olarak ülkemizi parçalamak isteyen, dost görünen düşman ülkelerce oynanan bu kirli oyunun bitmesini, ülkemizdeki terör sorununun çözülmesini elbette ki herkesten fazla istiyoruz dedi.
     Törende, terörle mücadelede gazi olan Piyade Er Yalçın Yedek ile şehit polis memuru Mehmet Emin Çakır, şehit Hava Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ve şehit polis memuru Vahap Alagözün ailelerine Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından gönderilen madalyaları, Vali Şahin ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, ailelere ve gazi Yedeke teslim etti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER