18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Erzurumda Karskapı Şehitliğinde düzenlenen törende şehit mezarlarına karanfil bırakıldı


ERZURUM (A.A) - 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Erzurum Karskapı Şehitliğinde tören düzenlendi.
     Törende, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Kamil Başoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Harp Malulü Gazi ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül şehitlikteki Yiğitler Anıtına çelenk sundu.
     Harp Malulü Gazi ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, 18 Martın şehitleri anma günü olduğu gibi Kurtuluş Savaşına ilham veren Çanakkale Deniz Zaferinin de yıl dönümü olduğunu belirtti.
     Anadoluda, bu coğrafyada yaşamanın bedelinin çok ağır olduğunu ifade eden Akgül, Bize çılgın Türkler dediler. Mermi, süngü çekmek birileri için çılgınlıktır ama bizler için vatan sevgisinin adıdır dedi.
     Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan topçu albay Alim Kaya, Çanakkale Deniz Zaferinin sadece Türk tarihini değil dünya tarihini de değiştirdiğini belirterek, Çanakkale Zaferi, dünya üzerinde meydana getirdiği sonuçlar ve ulusumuzun geleceği üzerindeki etkileri bakımından tarihimiz ve dünya tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu zafer gerektiğinde vatan için şehit olmayı en kutsal vazife olarak gören Türk ulusunun çok zor koşular altında neleri başarabileceğini gösteren en büyük örnektir diye konuştu.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve şehit yakınları, şehit mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından okutulan 250 bin hatim için dua okundu.
     10 Kasım 2012de Siirtin Pervari ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneşin kardeşleri de törene katıldı. Erzurumun son şehidi Güneşin İrem adını verdikleri bir kızı olduğu öğrenildi.
     Daha sonra bir lokantada şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve beratları verildi.
     Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Çanakkalenin Türk milletinin yüz yıllık mağlubiyetini sonlandıran bir zafer olduğunu söyledi. Öztürk, Çanakkale Savaşının Türk ulusunu yeniden millet yapan bir muharebe olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Biz 100 yıl mağlubiyetin ezikliği içinde varlığımızı sürdürdük. Biz o güç ve dayanıklılıkla düşmanın üstün teknolojisine karşı irade gösterebilmeyi öğrendik ve tarih sahnesinde yerimizi yeniden aldık. Bu ülkede gerektiği zaman burayı vatan yapan atalarımız gibi canımızı vermeye devam edeceğiz.
     Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri ve Muharip Gaziler derneklerinin ziyaret edilmesinin ardından Erzurum Müftülüğü tarafından Ulu Camiinde şehit ve gaziler için mevlit okutuldu.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER