18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Yozgatta şehit yakını ve bir gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


YOZGAT (A.A) - 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümünde, Yozgatta şehit babasına ve bir gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.
     18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Yozgat Şehitliğinde tören düzenlendi.
     Buradaki törende Vali Abdülkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Zubeyir Altınok, şehitler anıtına çelenk sundu. Protokol üyeleri ve şehit yakınları daha sonra mezarlıklara karanfil bıraktı.
     Daha sonra Şehit Jandarma Üsteğmen Murat Bekin ailesine ve Gazi Piyade Uzman Çavuş Kenan Yahşiye madalya verilmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda tören düzenlendi.
     Yozgat Valisi Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, şehit yakınlarının bugün acıyla birlikte gururu da yaşadıklarını belirterek, tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.
     Vali Yazıcı, daha sonra 2011 Hakkari Çukurcada teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit olan Jandarma Üsteğmen Murat Bekin madalyasını babası Abdullah Beke, Hakkari Şemdinlide teröristlerle girdiği çatışmada yaralanarak Gazi olan Piyade Uzman Çavuş Kenan Yahşiye madalyalarını verdi.
    
     -Vatan için canımı verecektim, olmadı-
    
     Tören sırasında Şehit Jandarma Üsteğmen Murat Bekin kız kardeşlerinin duygulanarak gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
     Devlet Övünç Madalyasını alan şehit babası Abdullah Bek, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, çok duygulu anlar yaşladığını ifade ederek, Bu gün hem gururluyum hem hüzünlüyüm. Başka çaremiz yok. Vatan içinde ölmeye hazırız. Her şey Allahın takdiri diye konuştu.
     Gazi Piyade Uzman Çavuş Kenan Yahşi de başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve bütün devlet büyüklerine madalya gururunu yaşattıkları için teşekkür ederek, Vatan için canımı verecektim, olmadı. Çok şükür bugün ayaktayım. Bugün olsa yine askere giderim. Vatan sağ olsun dedi.
     Törene Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, daire müdürleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER