18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Terörle mücadelede şehit olan Uzman Çavuş Kayanın kardeşlerine Devlet Övünç Madalyası verildi


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     2. Jandarma Tugay Komutanlığında görevli Yüzbaşı Ümit Şevik, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferinin vatan bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığının söz konusu olduğunda Türk milletinin, neleri başarabileceğinin kanıtı olduğunu kaydetti.
     Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak da vatan, bayrak ve millet için kanını seve seve veren ecdadın yılda bir kere anmanın yetmeyeceğini bildirdi.
     Şehit Jandarma er Metin Aktürkün eşi Gültenur Aktürkün yazdığı Şehitler günü adlı şiiri okuması ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bando takımının günün anlam ve önemine uygun türküleri seslendirmesinin ardından Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abdulhalik Bakır, İl Jandarma Komutanlığı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, şehit aileleri, gaziler ve askeri erkan, şehitliği ziyaret etti.
     2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı askerleri tarafından yapılan saygı atışının ardından dua okundu, daha sonra şehitlik defteri imzalandı.
    
     -Polis Meslek Eğitim Merkezinde Anma Programı-
    
     Etkinlikler, Polis Meslek Eğitim Merkezi Salonunda, Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.
     Okul Müdürü Remzi Düven, burada yaptığı konuşmada, şehitlere minnet borcunu ödemek için canları ve kanları pahasına emanet ettikleri kutsal vatanı, ilelebet yaşatmak ve muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışılması gerektiğini belirtti.
     Etkinlikte, seslendirilen şiirler duygulu anlar yaşanmasını neden oldu.
     Tören, Vali Akpınarın 22 Aralık 2011 tarihinde Hakkari Şemdinli ilçesi Tuğlu Mahallesi mevkisinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Cezmi Kayanın Bozüyük ilçesinde yaşayan ağabeyi Süleyman Kayaya ve kız kardeşi Yasemin İpeke Devlet Övünç Madalyası verilmesiyle sona erdi.
     Vali Akpınar ve eşi Dr. Nihal Akpınar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla şehit ve gazi ailelerine yemek verdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER