19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü -Gaziler Günü nedeniyle Afyonkarahisarın ilçelerinde de etkinlikler düzenlendi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Afyonkarahisarın Sultandağı, Dinar ilçelerinde etkinlik düzenlendi.
     Sultandağı ilçesindeki program kapsamında İlçe Kaymakam Vekili Hayatı Taşdan, Belediye Başkanı Osman Acar ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Selim Şirin ilçe meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu, törene katılanlar saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşını okudu.
     Törende konuşan Jandarma Üstçavuş Bilal Küçüközer, gazilerin, Türk vatanının, ulusunun, devletinin sonsuza kadar varlığını devam ettirebilmesi, bölünmez bütünlüğün korunması amacıyla ülkenin her karış toprağını canları pahasına savunduklarını belirterek, Yurt sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama ülküsünden hiçbir zaman ödün vermeyerek vatanları için hayatlarını feda etmeyi göze alarak şehitlik ve gazilik onuruna erişen Türk askeri, Türk polisi öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımız, ulusumuzun haklı gurur kaynaklarıdır. Tarihimize altın sayfalar yazdırarak gazilik onuruna erişenlere minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz dedi.
     Konuşmanın ardından tören sona erdi.
    
     -Dinar-
    
     Dinar ilçesindeki Hükümet Konağı önündeki programa, Dinar Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Saffet Acar, Garnizon Komutanı Üst Teğmen Resul Köse, Emniyet Müdürü Ahmet Yapar, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenk konularak, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından protokol, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Dinar Temsilciliğini ziyaret etti.
     Dinar Kaymakamı Avni Kula, ziyarette, vatanını, bayrağını, milletini seven herkesin şehitlerin yakını olduğunu belirterek, Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama bilinmesini istiyorum, şehit, gazi haberleriyle vatanını seven herkesin içinde bir acı oluyor. Bayrağımız onlar sayesinde dalgalanıyor dedi.
     Belediye Kültür Sarayı Düğün Salonunda devam eden etkinlikte konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Dinar ilçe Temsilcisi Hasan Ceylan ise, Türk milletinin evlatlarının gerektiğinde vatan için seve seve can verdiğini belirtti.
     Ceylan, herkesi milli birlik ve beraberliğe davet ettiklerini bildirdi.
     Etkinlik kapsamında, ilçedeki şehit ve gazilerin fotoğrafları slayt gösterisinde sunulurken, öğrenciler ise şiir okudu, İlçe Müftülüğü tarafından Ulu Camide şehitler için mevlit okundu.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar - Eser Devran Çekinir / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER