19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü -Gaziler Günü dolayısıyla Hendekte tören düzenlendi


SAKARYA (A.A) - 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Hendek ilçesinde tören düzenlendi.
     Hendek Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenklerin koyulmasının ardından, ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlamada konuşan Kıbrıs Gazisi Ferhat Albayrakoğlu, gazilerin, Mustafa Kemal Atatürkün birer temsilcileri olduklarını anlattı.
     Gaziler şanlı tarihimizin yaşayan kahramanlarıdır diyen Albayrakoğlu, Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Gazilerimiz, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olmaz ifadelerini kullandı.
     Jandarma Üstteğmen Ercan Çetin de yaptığı konuşmada şunları söyledi:
     Türk Milletinin esir edilmeyeceğini ve Türk vatanının parçalanmayacağını tüm dünyaya haykırdığı gündür. Özgürlük ve bağımsızlık, Türk ulusu için tarihin her döneminde vazgeçilmez değerler olmuştur. Yurt topraklarına yönelen bu yaklaşımla karşılık veren ulusumuz, bugün çağdaşlık ve demokrasinin ışığında özgür bir yaşam sürmektedir.
     Törene Kaymakam Mustafa Ayhan, Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Üstteğmen Hasan Dağcı, Belediye Başkanı Ali İnci, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER