19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı


IĞDIR (A.A) - Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Yılmaz, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Rektör Yılmaz, mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının başlangıcı olduğunu belirtti.
     19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının ülke için büyük önem arz ettiğini belirten Yılmaz, mesajında şunları kaydetti:
     "Bugün bizler, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Samsunda başlattığı bu önemli mücadelenin 94. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Üniversiteler olarak üstlendiğimiz vizyon, her geçen yıl ülkemizi dünyada, bilimde, sanatta, sporda ve her türlü alanda başarıyla temsil edecek gençlerin sayısını arttırmaktır. Öyle ki zorlu mücadelelerle kazanılan zaferlerin ardından, var olmak, gelişmek ancak iyi eğitim almış, öz güveni yüksek, kendini sürekli geliştiren gençler vasıtasıyla olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, ulusal varlık ve birliğin güvencesi olan başta gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."
    
     Muhabir: Emrah Kocabey
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER