19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı -Düzce Valisi Yılmaz, mesaj yayımladı


DÜZCE (A.A) - Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Yılmaz, mesajında, Atatürkün 19 Mayıs 1919da Samsuna çıkışının, cumhuriyet tarihinin başlangıcı ve Türkiyenin geleceğe attığı ilk adım olduğunu vurguladı.
     İstiklal mücadelesinin sembolü 19 Mayısın gençlere armağan edilmesinin son derece anlamlı olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     "Türkiye Cumhuriyeti, millet iradesinin, hür ve müstakil yaşama azminin ortaya çıkardığı büyük bir eserdir. Gençlerin, dünyanın gittiği istikameti doğru anlayabilmesi, bilgiyi aramasına, araştırmasına ve daha çok okumasına bağlıdır. İnanıyoruz ki gençlerimiz, Türkiyenin bugün ulaştığı seviyeleri çok daha ileriye taşıyacaklardır. Bu vesileyle, Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."
    
     -DÜ Rektörü Prof. Dr. Şerifoğlu-
    
     DÜ Rekörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Atatürkün bugünü Türk gençliğine emanet ederek benzeri görülmemiş bir davranış sergilediğini belirtti.
     Şerifoğlu, mesajında, Atatürkün gençliğe büyük önem verdiğini kaydederek, şunları bildirdi:
     "Ülkenin geleceğini Türk gençliğine emanet ederek dünyada benzeri görülmemiş bir davranış sergilemiştir. Türk gençliğinin emanetine bundan sonra da en güzel şekilde sahip çıkacağına inanıyorum. Ülkemizin ulaştığı seviyenin ve Atatürkün işaret ettiği hedefleri gerçekleştirme konusundaki kararlılığının bir yansıması olan bu bayramımızda, büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anar, tüm gençlerimizin bayramını kutlarım."
    
     -AK Parti İl Başkanı Kaşıkoğlu-
    
     AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin istikbalinin istiklal şuuruyla yetişen gençlere emanet olduğunu bildirdi.
     Kaşıkoğlu, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün, istiklal mücadelesinin meşalesini tutuşturmak için Samsuna ayak bastığı 19 Mayısın, milletin kaderinin yeniden şekillendiği gün olduğunu vurguladı.
     Her milletin tarihinde, yıldızının parladığı anlar olduğuna işaret eden Kaşıkoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Milletimizin yıldızının parladığı an da hiç şüphesiz, Atatürkün milli mücadelemizi başlatmak adına Samsuna ayak bastığı 19 Mayıs günüdür. Açtığı meclisi çocuklara, kurduğu cumhuriyeti gençlere armağan eden tek lider Atatürk, Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir sözleriyle gençlerimize güvenini dile getirmiştir. Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bu düşüncelerle gençlerimizin bayramını kutluyorum."
    
     Muhabir: Barış Zengin / Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER