19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Sakarya, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kocaelide törenler düzenlendi


SAKARYA (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Sakarya, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kocaelide düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Sakaryada Kent Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Atatürk Stadındaki törenle devam etti.
     Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Salih Koşu, burada yaptığı konuşmada, gençlerin bayramını kutlayarak, 19 Mayısın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün olduğunu söyledi.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Samsuna ayak basmasının Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yönünde atılmış en önemli adım olduğunu vurgulayan Koşu, şunları dile getirdi:
     "Kurtuluş mücadelesinin 94üncü yılını mutluluk, heyecan ve büyük bir gururla kutluyoruz. Tarihini, kültürünü bilen ve geleceğe aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptir. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919da bağımsızlık ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongrelerle Kurtuluş Savaşını onlara inanan milletiyle sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere güveni sebebiyle bugünü gençlere armağan etmiştir."
     Tören, öğrencilerin halk oyunları ve cimnastik gösterileriyle sona erdi.
    
     -Zonguldak-
    
     Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün, gençlere Türkiye Cumhuriyeti Devletini emanet ettiğini söyledi.
     Türk gençliğinin görev ve sorumluluğunu unutmaması gerektiğini ifade eden Akdeniz, "Ahlaken, bedenen, fikren sağlam olursak büyük hedeflere ulaşabiliriz. Devletimiz tüm imkanlarıyla sizin için seferberdir. Sizlere olan inanç ve güvenimiz tamdır. Kendini gerçekleştirebilen dünden haberdar geleceği planlayabilen gençlerle başarının yakalanabileceği muhakkaktır" diye konuştu.
     Vali Erol Ayyıldız, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Hatayın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılar nedeniyle müzikli etkinlikleri iptal ettiklerini belirterek, saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlara Allahtan rahmet, ailelerine de baş sağlığı diledi.
     Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız ile Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır dart oynadı.
    
     -Düzce-
    
     Protokol üyeleri ve öğrenciler, Ticaret Meslek Lisesinden törenin yapılacağı Anıt Parka kadar yürüdü.
     Atatürk Anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporculara ödül verildi.
     Törende konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, gençlerin başarılarını gördükçe Türkiyenin geleceğinin emin ellerde olduğuna inancının katlandığını dile getirdi.
     Kutlamalar, atletizm, tenis ve tekvando gösterisiyle sona erdi.
    
     -Kocaeli-
    
     Valilik önünde düzenlenen törende, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muzaffer Cintimar anıta çelenk koydu.
     Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.
    
     -Bolu-
    
     Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile tamamlandı.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER