19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Bilecikin Bozüyük, Osmaneli, Pazaryeri ve Gölpazarı ilçelerinde törenlerl düzenlendi


BİLECİK (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bilecikin Bozüyük, Osmaneli, Pazaryeri ve Gölpazarı ilçelerinde de kutlandı.
     Bozüyük Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlamalara, Kaymakam Vekili Eflatun Can Tortop, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.
     Tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Muhittin Yetişin Atatürk Anıtına çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Yetiş, törende yaptığı konuşmada, "19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerinin almasının adıdır" dedi.
     Folklor gösterisiyle devam eden tören, Bilecik Valiliği İl Özel İdaresi tarafından derslerinde başarılı olan 88 lise öğrencisine bisiklet dağıtımıyla sona erdi.
    
     -Osmaneli-
    
     Osmaneli ilçesindeki tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
    
     Osmaneli Çok Programlı Lisesindeki kutlamalara, Kaymakam Ali Ada, Osmaneli İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Merdan Akbulut, Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, Cumhuriyet Savcısı Volkan Altun, İlçe Emniyet Müdürü Hicri Görgün, daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Kutlamalar, şiirlerin okunması, halk oyunları ekibinin gösterisi, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Bilecik Valiliği İl Özel İdaresi tarafından derslerinde başarılı olan 24 lise öğrencisine bisiklet dağıtımı ile Gençlik Marşı ve Onuncu Yıl Marşının okunmasıyla son buldu.
    
     Ayrıca, Camikebir Mahallesi Sanat Sokakta Osmaneli fotoğraf ve doğa severler topluluğu "Konuşan kareler" adlı fotoğraf sergisi açtı.
    
     -Pazaryeri-
    
     Pazaryeri ilçesindeki törenlere Kaymakam Vekili Bekir Çelik, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Erdin, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Emniyet Amiri Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili İslam Özkulun Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden kutlamalar, Hilmi Duralioğlu Lisesinde devam etti.
    
     Okul Müdürü Kazım Velioğlu, burada yaptığı konuşmada, "Temeli 19 Mayısta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bu günde vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için gençlere büyük görevler düşmektedir" ifadelerini kullandı.
     Şiirlerin okunmasının ardından tören, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve futbol turnuvasında birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara ödüllerinin verilmesi, halk oyunları ekibinin gösterisi ile Bilecik Valiliği İl Özel İdaresi tarafından derslerinde başarılı olan 24 lise öğrencisine bisiklet dağıtımıyla sona erdi.
    
     -Gölpazarı-
    
     Gölpazarındaki kutlamalara da Kaymakam Ömer Şahin, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Erdal Müniroğlu, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Cumhuriyet Savcısı Fatih Ekinci, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Şenol Avcı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, Şehit Kemal Ay Lisesinde devam etti. Gençlik adına konuşan Ticaret Lisesi öğrencisi Gülnur Tekin, "Geçmişi, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan, bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar sonsuza dek yaşama hakkına sahiptirler. Bu yolda biz gençler olarak kendimize güveniyoruz, sizlerde bizlere destek olun ve güvenin. Emin olun ki bu güveniniz hiçbir zaman boşa çıkmayacaktır" diye konuştu.
     Tören, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri ve düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile Bilecik Valiliği İl Özel İdaresi tarafından derslerinde başarılı olan 32 lise öğrencisine bisiklet dağıtımıyla sona buldu.
    
     Muhabir: Barış Eren - Saim Turan - İbrahim Öztosun - Zafer Özuğur / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER