19. Altın Koza Film Festivaline doğru

19. Altın Koza Film Festivaline doğru -Festivalde Alman sinemasının önde gelen yönetmen çifti Aysun Bademsoy ve Christian Petzoldin Bir Arada ve Bağımsız başlığı altındaki toplu gösterileri ilk kez seyirciyle buluşacak


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, 17-23 Eylül tarihinde düzenlenecek 19. Altın Koza Film Festivalinde Alman sinemasının önde gelen yönetmen çifti Aysun Bademsoy ve Christian Petzoldin Bir Arada ve Bağımsız başlığı altındaki toplu gösterileri ilk kez seyirciyle buluşacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Goethe Enstitüsünün işbirliğiyle gerçekleştirilecek program kapsamında Aysun Bademsoy ve Christian Petzold filmlerini sunmak için Adanaya gelecek.
     Aysun Bademsoy ve Christian Petzoldin Bir Arada ve Bağımsız başlığı altındaki toplu gösterileri ilk kez bu festivalde seyirciyle buluşacak.
     Altın Koza Film Festivali programında, Christian Petzoldin Berlin Film Festivalinde En İyi Yönetmen Gümüş Ayı ödülünü aldığı Barbara ile Türk-Alman toplumunun iki kimlikli ve iki kültürlü yaşama deneyimine ayna tutan belgeselleriyle tanınan Aysun Bademsoyun da bu yıl yaptığı Ehre / Namus filminin yanı sıra yönetmenlerin kariyerlerine damgasını vuran filmleri yer alıyor.
     Petzoldun filmografisinden Die Innere Sicherheit / İçinde Bulunduğum Durum, Gespenster / Hayaletler, Yella ve Jerichow, Aysun Bademsoyun filmografisinden Die Hochzeitsfabrik / Düğün Fabrikası, Am Rand des Stadte / Kentin Sınırlarında ve Ich Gehe Jetz Rein / Yaşam Sırası Bende gösterime sunulacak.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber 19. Altın Koza Film Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER