19. Uluslararası Antalya Güvenlik ve İşbirliği

19. Uluslararası Antalya Güvenlik ve İşbirliği Konferansı -Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürü Meriç: -Türkiyenin güneydoğu sınırı aynı zamanda NATO sınırıdır. Dolayısıyla herhangi bir güvenlik açığına karşı, bu


ANTALYA (A.A) - Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Bülent Meriç, Türkiyenin güneydoğu sınırına Patriot füze sistemleri yerleştirilmesiyle ilgili, Türkiyenin güneydoğu sınırı aynı zamanda NATO sınırıdır. Dolayısıyla herhangi bir güvenlik açığına karşı, bunu kapatabilmek için bu sistemlerin bugünlerde getirilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır dedi.
     Antalyada devam eden 19. Uluslararası Antalya Güvenlik ve İşbirliği Konferansının açılış oturumunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Bülent Meriç, Türk Atlantik Konseyinin toplantısının önemli bir zamanda gerçekleştiğini kaydetti.
     Türkiyenin NATO ile ilişkilerinin 60. yılını kutladığını hatırlatan Meriç, NATO, Türkiye için güvenlik politikası açısından anahtar konuma sahip bir örgüt. NATO ile çok yakın bir işbirliği sergiliyoruz. Son gelişmeler de açık şekilde bu yakın işbirliğimizin seviyesini ortaya çıkarıyor. Türkiyenin güvenliği aynı zamanda NATOnun güvenliğidir. NATO dayanışması son günlerde daha kuvvetli şekilde ortaya konulmuş vaziyettedir diye konuştu.
     Bülent Meriç, gazetecilerin Türkiyenin güneydoğu sınırına Patriot füze sistemlerinin yerleştirilmesine yönelik soruları üzerine, Patriot sistemlerinin Türkiyenin hava savunmasını pekiştirmek amacıyla getirildiğini söyledi. Meriç, Türkiyenin güneydoğu sınırı aynı zamanda NATO sınırıdır. Dolayısıyla herhangi bir güvenlik açığına karşı, bunu kapatabilmek için bu sistemlerin bugünlerde getirilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır diye konuştu.
     Gazetecilerin, Patriot füze sistemlerinin yerleştirilmesi için Kahramanmaraşın isminin geçtiğini hatırlatmaları üzerine Meriç, Bu konuda henüz çalışmalar yapılıyor. Kahramanmaraş deniyor, ama kesinleşmiş değil. Askeri makamlarımızla birlikte gereken çalışmaları yapıyoruz dedi.
     Bülent Meriç, ABDnin Türkiyeye Patriot göndermesiyle ilgili soru üzerine de ABDnin bu yönde taahhüt altına girdiğini bildirdi.
     NATO Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Hüseyin Diriöz de Türkiyede güncel güvenlik konularında bir toplantının yapılmasını son derece memnuniyet verici bulduğunu dile getirdi. Toplantının verimli sonuçlar vereceğini düşündüğünü belirten Diriöz, İttifak, güncel krizlerle başa çıkma yöntemiyle değil, daha orta ve uzun vadeli stratejilerin geliştirilmesi konularında da Türkiyenin mevcut yapıcı rolünü daha da kuvvetlendirecektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 19. Uluslararası Antalya Güvenlik ve İşbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER