2nci Ar

2nci Ar-Ge Proje Pazarı ve Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması -"10 İnovasyon Şifresi" kitabının yazarı Kelley: -"İnovasyonu reddeden ülke ve firmaların, zaman içinde kalıcı olması beklenemez"


BURSA (A.A) - "10 İnovasyon Şifresi" kitabının yazarı Tom Kelley, inovasyonu reddeden ülke ve firmaların, zaman içinde kalıcı olmasının beklenemeyeceğini söyledi.
     Kelley, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğince (OİB), Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazarı ve Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması" kapsamında verdiği konferansta, inovasyonun, sektörlerin ilerlemesi için temel taşlardan biri olduğunu bildirdi.
     İnovasyon hızının her zaman artırılması gerektiğini belirten Kelley, "İnovasyonu reddeden ülke ve firmaların, zaman içinde kalıcı olması beklenemez" dedi.
     Kelley, 2000 yılında en değerli firma olan Sonynin, Samsungu kendisine rakip görmediğini ve bu yüzden inovasyona gerek duymadığını savundu.
     Samsungun yıllar içinde inovasyona önem verdiğine dikkati çeken Kelley, bu şirketin yetkililerinin, insanları anlamak için dünya turuna çıktığını, özellikle gençleri bu sürece dahil ettiğini ve bu sayede 2005 yılına gelindiğinde en değerli firma olabildiğini ifade etti.
    
     -"Asla denemekten vazgeçmeyin"-
    
     Kelley, bir ürün tasarlarken üç unsurun dikkate alınması gerektiğine işaret ederek, bunları, teknik faktörler, fikrin yaşayabilirliği, ürünün istenebilirliği diye niteledi.
     İnovasyon sürecinde empati yapmanın önemine değinen Kelley, şöyle konuştu:
     "Deja vu ifadesinin farklı bir versiyonunu yaptık. Kendi buluşumuz olan vuja de çalışması, daha önce çok gördüğünüz bir yere farklı bir gözle bakarak yeni şeyler görmeye çalışmaktır. Yani deja vunun tersidir. Bir şeylerin üretilmesi için altyapı çalışmaları yaparken pek çok deneme gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu denemeler, en iyi sonucu almak için çok gereklidir. Deneme yaparken başarısız olunduğunda umutsuzluğa kapılmamak gerekiyor. Aksine, bu başarısızlıklar kişilere çok şey kazandırır. Dyson, ilk elektrikli süpürgesini satana kadar 5 bin 128 prototip yaptı. Ona, Neden bu kadar çok deneme yaptın- ya da Bu kadar deneme yaparken hiç umutsuzluğa kapılmadın mı- diye sormamız lazım. Ben daha önce ona bu soruları sormuştum. Bana, bininci başarısızlığından sonra saymayı bıraktığını, ürettiği her prototipte bir hatasını keşfettiğini ve sonunda 5 bin 129uncu prototipini sattığını söyledi. Dyson, şu anda dünyanın en zengin adamlardan biri. Asla denemekten vazgeçmeyin."
    
     Muhabir: Zeynep Duyar
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER