2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü -Düzce Valisi Yılmaz: -Otistik çocuklarımıza el vermeliyiz ki hayatımız anlamlı olsun (Fotoğraflı - Görüntülü)


DÜZCE (A.A) - Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla, Düzce Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi tarafından etkinlik düzenlendi.
     Gençlik Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa katılan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Otizmin doğumdan sonraki üç yıl içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, gelişimsel bir bozuk olduğunu belirtti.
     Otizmin bugün için bilinen tek tedavisi özel eğitimdir diyen Vali Yılmaz, Çocuklarımıza, öz bakım becerileri, dil ve konuşma becerileri, günlük yaşam becerileri, sosyal beceriler, okuma, yazma, matematik gibi öğrencilerimizin gelişimi ve hayata en iyi şekilde entegrasyonu hususunda eğitimler verilmektedir diye konuştu.
     Gönül Elçileri Projesi kapsamında Otistik çocuklara özel bir bina da tahsis ettiklerini ifade eden Yılmaz, Daha önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü himayesindeki binayı otistik çocuklarımıza verdiğimizi açıklamak istiyorum. Binanın iç tadilatı için gereken talimatları verdim. Bizler bu çocuklarımıza el vermeliyiz şeklinde konuştu.
     Düzce Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Osman Özcan ise okul içi faaliyetler ve ileride yapılması palanlanan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
     Program otistik çocukların okulda gösterdikleri gelişimlerin yer aldığı sunumla son buldu.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER