2 yıl sonra verilen şehadet belgesi

2 yıl sonra verilen şehadet belgesi acılarını hafifletti -Şemdinlide vatani görevini yaparken kaza sonucu tüfeğinden çıkan mermiyle hayatını kaybeden ve 2 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından şehit olduğuna karar verilen er Sercan


YALOVA (A.A) - Hakkarinin Şemdinli ilçesinde 2010 yılında vatani görevini yaparken kaza sonucu tüfeğinden çıkan mermiyle hayatını kaybeden ve 2 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından şehit olduğuna karar verilen Piyade Er Sercan Yazarın ailesine, şehadet belgesi teslim edildi.
     Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Meftun Dırman, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi tarafından şehit olduğuna karar verilen 1989 doğumlu Piyade Er Sercan Yazarın ailesini, evlerinde ziyaret etti.
     Dırman, burada yaptığı konuşmada, Sevgili oğlumuz 24 Ağustos 2010 tarihinde Hakkaride vatan görevini icra ederken üzücü bir kaza sonucunda şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Ancak olayın olduğu andaki ilk değerlendirme sonucunda şehit olmadığı değerlendirildiyse de bilahare üst makamların tekrar değerlendirmesi sonucunda değerli oğlunuzun makamların en yücesi olan şehitlik mertebesine ulaştığı tescil edilmiştir diye konuştu.
     Daha sonra Dırman aileye şehadet belgesini, Yalova Karamürselbey Merkez Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Filiz de Türk bayrağını takdim etti.
     Şehadet belgesini alan aile, şehidin Yalova Şehir Mezarlığındaki mezarını ziyaret etti. Şehidin babası Yener Yazar, 2 yıl süren hukuk mücadelesi sonunda çocuklarının şehit olduğunu kanıtladıklarını söyledi.
     Bundan 2 yıl önce oğlunun Şemdinlide vatani görevini yaparken kaza sonucu şehit olduğunu ve bu olayla yıkıldıklarını anlatan Yazar, şöyle konuştu:
     O zaman, o şehitlik şehadetiyle silah arkadaşlarının yanında yerini almıştı. Cennetin başköşesinde yerini aldı. Bizler ailesi olarak oğlumuzu toprağa verdiğimizden bu yana 2-2,5 yıl geçti. Bu süreçte eşim ve ben oğlumuzu şehit sayılmama nedenini takip etmek için mahkemeye müdahil olduk. Gördük ki oğlumuzun herhangi bir kusuru yok. Bu nedenle Askeri Yüksek İdare Mahkemesi oğlumuzu şehit kabul etti. Bu süreçte çok acılar çektik ama bu acının bugün almış olduğumuz şehadet belgesiyle dindiğini görüyoruz. Oğlumuz şehit olduğu zaman şehitliğe gömülmemiş olması bizlerin ve vatandaşların aklında soru işaretleri oluşturmuştu. Bu doğal olarak aile mezarlığına defnedilmişti. Şu anda yetkililer sağ olsunlar naaşının şehitliğe aktarılabileceğini bunun için bizim iznimizin olması gerektiğini söylediler. Biz de, 2-2,5 yıldır aile kabristanında. Bu zamana kadar solmayan çiçekleri bundan sonra da solmayacak. O rahat, huzurlu uyuyordu. Bundan sonraki süreçte biz de huzur içinde hayatımızı idame edeceğiz dedi.
     Anne Hüsniye Yazar ise Evlat acısı çok zor. Allah hiç kimseye vermesin. Mahkeme süreci biz çok yıprattı. Acısını yaşayamadık yani. Ama şu anda aldığımız şehadet belgesiyle onurumuz da yerine geldi. Allah kimsenin başına vermesin. Bizim durumumuzda olanların Allah yardımcısı olsun diye konuştu.
     Hakkarinin Şemdinli ilçesinde 2010 yılında vatani görevini yaptığı sırada, nöbet değişiminde arkadaşına tüfeğini uzattığı anda arkadaşının tetiğe basması sonucu şehit olan Piyade Er Sercan Yazarın cenazesi, 26 Ağustos 2010da Yalovada toprağa verilmişti.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan - İsmail Ersan / Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 2 yıl sonra verilen şehadet belgesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER