2. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek

2. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması -612 usta ve öğrenci aşçının katıldığı yarışmada ödüller sahibini buldu


ANTALYA (A.A) - Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) tarafından düzenlenen 2. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması sonuçlandı.
     Usta ve öğrenci 612 aşçının katıldığı ulusal yemek yarışması, Alanya Kültür Merkezinde yapıldı. Yarışma kapsamında yılın altın şefi, ekmek büfesi, dekorasyon ile kuzu ve yöresel yemekler, ustalar balık ve makarna yemeği, engelli aşçılar yarışması, ev kadınları Alanya yemekleri yarışmasında dereceye girenler belirlendi.
     Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun sadece bir yarışmadan ibaret olmadığını söyledi.
     Yarışmaya farklı dallarda 600ü aşan yarışmacının katıldığını dile getiren Sipahioğlu, Bugün Türkiyenin değişik noktalarından birçok insan Türk turizmi için hünerlerini ortaya koydular. Bu tarz etkinliklerde birileri ödüller alıyor ama en büyük kazancımız bu farklılıkları Türk turizminin gelişmesi adına ortaya konulması oluyor. Zaten bu sadece bir yarışmadan ibaret değil. Sinerjisi, ortaya koyduğu hedefleri açısında Türk turizmin, bilemediği mutfağını hem hatırlamasına sebep oluyor, hem de gelen misafirlerimize dünyanın ve Anadolunun mutfak zenginliğini göstermemize yardımcı oluyor. Bu tarz etkinliklerde bizim de katkımızın olması bizi de mutlu ediyor dedi.
     AKTAD Başkanı Mustafa Nail Özden ise geçen yıl birincisini yaptıklarını yarışmaya bu yıl 3 kat fazla katılım olduğunu söyledi. 3 gün boyunca 600den fazla aşçının katıldığı yarışmada jüri tarafından 283 kişiye ödül verildiğini söyleyen Özden, Organizasyon hatasız geçti. Seneye bunu uluslararası düzeye çıkarmak istiyoruz diye konuştu.
     Yarışmada yılın altın şefi Ahmet Yılmaz, yılın genç altın şefi ise Gizem Ahsen Akçan seçildi.
     Yarışmada kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, Belediye Başkanı Sipahioğlu ile AKTAD Başkanı Mustafa Nail Özden tarafından verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt / Yusuf Karadağ
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 2. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER