2. Geleneksel İletişim Günleri

2. Geleneksel İletişim Günleri -AA Adana Bölge Müdürü İsa Sansar, ÇEP Ticaret Meslek Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikte "Mesleğimin Geleceği" konulu panele konuşmacı olarak katıldı


ADANA (A.A) - ÇEP Ticaret Meslek Lisesi tarafından gerçekleştirilen 2. Geleneksel İletişim Günleri kapsamında "Mesleğimin Geleceği" konulu panel düzenlendi.
     Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürü İsa Sansar, okulun toplantı salonunda Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurçay Türkoğlunun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, AAnın 100. yıl vizyonu ile ilgili bilgiler verdi.
     İsa Sansar, iyi bir muhabir olmanın en önemli şartının iyi eğitim almak olduğunu, bu anlamda Anadolu Ajansının örnek bir kuruluş olarak gösterilebileceğini belirtti.
     AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk tarafından alanında uzman muhabirlerin yetişebilmesi için Haber Akademisi kurulduğuna değinen Sansar, şunları kaydetti:
     "Artık, Haber Akademisinde başarılı olan, en az bir yabancı dil bilen gençler ajansta yerini almaya başlıyor. Ayrıca savaş, diplomasi ve finans muhabirliği eğitimleri düzenlenerek hem ajans içi hem de diğer kurumlardan muhabirlere eğitimler veriliyor. Böylelikle alanında uzman kişiler yetiştirilmiş oluyor. Genel Müdürümüz Kemal Öztürk tarafından gerçekleştirilen bu atılımlarla AAnın 100. yılında dünyanın ilk 5 ajansı arasına girmesi hedefleniyor. Bu anlamda ajansımız sadece Türkiyede değil dünyada da etkinliğini arttırıyor. AA, 5 farklı dilde yayın yaparak Türkiyenin sesini gerçek anlamda dünyaya duyurmaya başladı."
     Sansar, dijital medyanın günümüzde daha önemli bir noktaya sahip olduğunu, gazeteci olmak isteyen gençlerin sosyal medyayı iyi tanıması gerektiğini belirterek, artık haberlerin çok çabuk tüketilebildiğini ve bu nedenle yeni nesil gazetecilerin kendilerini sürekli geliştirmek zorunda olduğunu vurguladı.
     İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Adnan Kulak da gazetecilerin ve gazeteci adaylarının artık daha donanımlı olması gerektiğini vurgulayarak, "Hayatın içinde yer alması gerekiyor. Gündemi yakından takip etmeli. Kendini sürekli geliştirmeli" diye konuştu.
     Gazeteci Utku Sağılır da istatistikler sunduğu konuşmasında, gazetecilik deneyimlerini paylaşarak, gazeteci adaylarının iyi bir eğitim alması ve yabancı dil öğrenmeleri gerektiğini söyledi.
     Katılımcılar, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Konuşmaların ardından AA Bölge Müdürü İsa Sansar ve diğer katılımcılara plaket verildi. Ayrıca, 2. Geleneksel İletişim Günleri kapsamında gerçekleştirilen haber yarışmasında başarılı olan öğrencilere de hediyeleri sunuldu.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber 2. Geleneksel İletişim Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER