2. İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü

2. İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü -Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: Benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı bu muharebede, Bilecikin faktörü elbette ki çok büyüktür


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı 2. İnönü Zaferinde, Bilecikin faktörünün çok büyük olduğunu bildirdi.
     Yağcı, 2. İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bu zaferin, Türk milletinin, kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayalı tam bağımsız bir Türk devleti kurmak ve topraklarını düşman işgalinden kurtarmak uğruna verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesinde çok özel bir yer ve öneme sahip olduğunu belirtti.
     Yunan Ordusunun, kuşatma altına aldığı ve İnönü cephesini sıkıştırmaya başladığı Metristepe mevkisinde Türk Ordusunun çetin mücadeleler verdiğini ve birçok askerin şehit olduğunu hatırlatan Yağcı, şunları kaydetti:
     Benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı bu muharebede, Bilecikin faktörü elbette ki çok büyüktür. Atalarımız ve aziz şehitlerimizin canlarını feda ederek bize emanet ettiği bu topraklarda aynı ayrıcalıkla gelecek nesillere bu emaneti taşıyabilme gayreti içindeyiz. Kurtuluş Savaşı sürecinde Türk milletinin elde ettiği bu zafer, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda önemli bir adım olarak tarih sayfasındaki yerini almıştır. Türk milleti, zor şartlar altında ve büyük mücadelelerle elde edilen bağımsızlığını koruyarak, emin adımlarla ulaşmış olduğu medeniyet yolunda ilerlemeye devam edecektir. Altın sayfalarla dolu tarihimizde sağ duyusu, cesareti, kahramanlığıyla her türlü zorluğa karşı koyan yüce milletimiz, İnönü Zaferi ile makus talihini yenmiş, bağımsızlığa ve ulusal egemenliğe giden yolda ilerlemesine hızla devam ederek bizi bugünlere ulaştıran Türkiye Cumhuriyetine armağan etmiştir.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 2. İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER