2. Shopping Fest

2. Shopping Fest -ATO Başkanı Bezci: -"Bu yıl çıtamızı yükseğe çıkarttık. Hedefimiz iç piyasada daha büyük bir ticaret hacmini Ankaraya kazandırmanın yanında turizmde patlama yaşatmak"


ANKARA (A.A) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, bu yıl 7-30 Haziran arasında gerçekleştirecekleri 2. Shopping Fest ile çıtalarını yükselteceklerini belirterek, "Hedefimiz iç piyasada daha büyük bir ticaret hacmini Ankaraya kazandırmanın yanında turizmde patlama yaşatmak" ifadelerini kullandı.
     Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz yıl ilkini düzenledikleri Shopping Fest ile büyük başarılara imza attıklarını kaydetti.
     Ankaranın genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkati çeken Bezci, gençleri festivale davet etti. Bezci, şunları kaydetti:
     "Ankara bir yanıyla eğitim şehri olma yolunda büyük yatırımlara ev sahipliği yapıyor. 11i vakıf, 6sı devlet olmak üzere 17 üniversite bulunmaktadır. Üniversite gençliğinin enerjisini festivale kazandırmak istiyoruz. Gençliğin etkin rol oynamadığı bir festival düşünülemez. Üniversite gençliğini etkinlik ve projeleriyle Shopping Feste davet ediyorum.
    
     -Festival Komisyonu çalışmalarına hız verdi-
    
     Bezci, geçen yılki festivale ilişkin bilgiler de vererek, resmi makamlardan aldıkları verilere göre bu dönemde cirolarda yüzde 33lük, turist sayısında yüzde 20lik, turist harcamalarında ise yüzde 900lere varan artışlar yaşandığını ifade etti.
     Söz konusu başarıların kendilerine mutluluk verirken, bu yılki Shopping Fest için büyük sorumluluklar yüklediğini kaydeden Bezci, "Bu çerçevede ATO bünyesinde oluşturduğumuz Shopping Fest Çalışma Grubumuz çalışmalarına hız vererek kurum ve kuruluşlarla görüşmelere başladı. Ankara ticaretini Avrupa başkentleriyle yarışır düzeye ulaştırmak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yıl çıtamızı yükseğe çıkarttık. Hedefimiz iç piyasada daha büyük bir ticaret hacmini Ankaraya kazandırmanın yanında turizmde patlama yaşatmak" ifadesini kullandı.
     Geçmiş tecrübeler ışığında geçen seneki festivalin üstüne katarak yollarına devam edeceklerini ve Ankara Alışveriş Festivalini bir gelenek haline getirerek Ankaranın ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımına en etkin katkılardan birini yapacaklarını belirten Bezci, Ankarada düzenli bir indirim sezonunun ve ticaret kültürünün oluşmasına katkı sağlamak adına düzenlenecek festivale tüm kesimlerin sahip çıkmasını arzu ettiğini bildirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Zülal Eser

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER