2. Üniversiteler Bölge Toplantısı

2. Üniversiteler Bölge Toplantısı -YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, Antalyada 16 üniversitenin rektörü ile bir araya geldi


ANTALYA (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, 16 üniversitenin rektörü ile bir araya geldi.
     Çetinsaya, Alanya ilçesine bağlı Türkler beldesindeki bir otelde düzenlenen 2013 yılı 2. Üniversiteler Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada, bu yılın ilk bölge toplantısını Fırat Üniversitesinde, ikincisini de Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Bölge toplantılarında üniversitelerin ve YÖKün temel sorunlarını, uluslararası ilişkileri ele aldıklarını anlatan Çetinsaya, burada da 16 üniversitenin rektörü ile bu sorunlar üzerinde fikir alışverişinde bulunacaklarını kaydetti.
     Toplantılarda çözüm süreci ile ilgili görüşleri de paylaştıklarını ifade eden Çetinsaya, "Türkiyede, adına çözüm süreci denilen önemli bir dönüm noktasına da denk geldiği için toplantılarımızda bu konudaki görüşlerimizi de birbirimizle paylaşacağız, istişare edeceğiz. O bakımdan bu toplantının verimli geçmesini diliyorum" dedi.
     Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.
     Toplantıya Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe katıldı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 2. Üniversiteler Bölge Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER