2012 Londra Engelli Olimpiyatları

2012 Londra Engelli Olimpiyatları -Türkiyeyi temsil edecek Diyarbakırlı engelli sporcu Mehmet Nesim Öner Diyarbakırdan uğurlandı -Öner: Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum


DİYARBAKIR (A.A) - 2012 Londra Engelli Olimpiyatlarında (Paralimpik) Türkiyeyi temsil edecek Diyarbakırsporcu Mehmet Nesim Öner, Londraya gitmek üzere Diyarbakırdan ayrıldı.
     Türkiyeyi 2012 Londra Engelli Olimpiyatlarında temsil edecek olan Öner, Diyarbakır Havaalanında sporcu arkadaşları ve yakınları tarafından davul zurna eşliğinde Londraya uğurlandı.
     2 yıl öncesine kadar olimpiyatlara katılacağım hiç aklıma gelmezdi. Sıkı bir çalışmadan sonra olimpiyatlara katılmayı hakkettim diyen Öner, Çok çalıştım her sporcunun hedefi olan olimpiyatlara katıldığım için çok mutluyum. Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum dedi.
     Antrenör Muhyettin Gökçe de, azmettikten sonra insanın başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını vurgulayarak, Olimpiyatlara katılmayı kulübümüzle el ele vererek başardık. Kendi imkanlarımızla kürsüye çıkacağımıza ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum diye konuştu.
     Mehmet Nesim Öneri Londraya uğurlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Baran ise, kulüplerinin spor ahlakıyla hareket eden tüm görme engelli sporculara her türlü imkanı seferber ettiğini dile getirdi. Baran, kulüp olarak bugün sadece bir sporcu değil birkaç sporcuyla Londrada olmayı arzuladıklarını ancak bunun imkanlarla orantılı olduğuna işaret ederek sponsor olması halinde bu sıkıntının asgariye ineceğini vurguladı.
     Bölgemizdeki engelli oranına paralel olarak sporcu potansiyellerinin fazla olduğuna dikkati çeken Baran, şunları söyledi:
     2012 Londra Engelli Olimpiyatlarına katılmaya hak kazanan Nesimin başarılarına baktığımızda, binlerce sporcu arasından olimpiyatlara katılmayı başarmıştır. Diyarbakır olarak bu tür olimpiyatlara daha fazla sporcu göndermek için gayret edeceğiz. Bazen gayretlerimiz imkansızlıklardan dolayı sonuçsuz kalabiliyor. Bundan dolayı yetkililerden ricamız, sporcularımıza imkanlar oluşturarak bu başarılara katkıda bulunsunlar.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 2012 Londra Engelli Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER