2012 Transanatolia Rallisindeki kaza

2012 Transanatolia Rallisindeki kaza -Meke Gölü etabında hayatını kaybeden sporcuların milli motosikletçi Kemal Merkit ile Hollandalı Wouter Vaarkamp olduğu öğrenildi -İtalyan sporcu Mirco Miotto ise kazayı hafif sıyrıklarla at


KONYA (A.A) - 2012 Transanatolia Rallisinde meydana gelen kazada, milli motosikletçi Kemal Merkit ile Hollandalı Wouter Vaarkamp hayatını kaybetti.
     2012 Transanatolia Rallisi görevlilerinden alınan bilgeye göre, Konyanın Karapınar ilçesindeki Meke Gölü-Ürgüp etabı, sabah 8.00de start aldı.
     Yarışın başlamasından yaklaşık bir saat sonra Türk milli motosikletçi Kemal Merkit ile İtalyan sporcu Mirco Miotto (55) yön tespiti yapmak için yavaşladı. Bu sırada arkadan gelen Hollandalı Wouter Vaarkamp (19) toz bulutu nedeniyle önünü göremeyerek, Merkite çarptı.
     Kemal Merkit ile Wouter Vaarkamp olay yerinde hayatını kaybetti. İtalyan sporcu Mirco Miotto ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Miottonun tedavisi, ralli ekibinin sağlık görevlileri tarafından yapıldı.
     Bu yıl 3üncüsü gerçekleştirilen 2012 Transanatolia Rallisi, 5 Eylülde Antalyada Konyaaltı Beach Parktaki yapılan törenin ardından start almıştı.
     13 Hollandalı, 4 İtalyan, 3 Alman, 1 Avusturyalı, 3 İngiliz, 2 Güney Afrikalı ve 22 Türk olmak üzere toplam 48 takımın yarıştığı Transanatolia Rallisi, 11 Eylülde Alanyada tamamlanacaktı.
    
     Muhabir: Hasan Hüseyin Alemdar / İbrahim Yozoğlu / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber 2012 Transanatolia Rallisindeki kaza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER