2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -Akdeniz Oyunlarında 32 branşa ev sahipliği yapacak tesislerin bir kısmı yeniden yapılırken, mevcut tesislerin adaptasyon çalışmaları sürüyor -Spor branşlarının tanıtımı için hazırlanan servis örtüleri


MERSİN (A.A) - 2013 Mersin Akdeniz Oyunlarında 32 branşa ev sahipliği yapacak tesislerin bir kısmı yeniden yapılırken, mevcut tesislerin adaptasyon çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.
     Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğünün resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Spor Tesisleri Departmanı tarafından yürütülen çalışmalarda, oyunlarda kullanılacak 33ü müsabaka, 19u antrenman ve ısınma olmak üzere toplam 52 tesis müsabakalara hazır hale getiriliyor.
     Departman yetkilileri, adaptasyon çalışmaları kapsamında 32 spor branşının ulusal ve uluslararası federasyonlarca belirlenmiş müsabaka yönetici ve yardımcılarıyla toplantılar yaparak, müsabakalar esnasında tesislerde oluşabilecek ihtiyaçları belirliyorlar.
     Adaptasyon çalışmalarında ayrıca, ilgili departmanların oyunlara ev sahipliği yapacak tesislerde oda, alan, tefriş gibi istekleri de dikkate alınarak, eldeki tesisin sporcuya, seyirciye ve tesisteki tüm birimlere en ideal şekilde cevap verecek hale gelmesi sağlanıyor.
     Bugüne kadar yapılan çalışmalarda 33 müsabaka tesisinden 17sinin adaptasyon çalışmaları tamamlandı.
    
     -Spor branşlarının tanıtımına başlandı-
    
     Öte yandan oyunlara ev sahipliği yapacak Mersinlilerin Akdeniz Oyunlarını ve oyunlar kapsamında gerçekleştirilecek bazı spor branşlarını daha yakından tanıyabilmesi için birçok çalışma planlanıyor.
     Şehri oyunlara hazırlamak adına toplantılar, konserler ve eğitimler düzenleyecek olan genel koordinatörlük, spor branşlarının tanıtım bilgilerini içeren masa üstlerinde kullanılmak üzere Amerikan servis adı verilen servis örtüleri hazırlamaya başladı.
     İlk çalışmada Kültürlerin Gökkuşağı Akdeniz sloganının kullanıldığı servislerde, her ay bir spor branşının tanıtımına ya da Akdeniz Oyunları ile ilgili önemli bilgilere yer verilecek.
     Mersindeki çok sayıda restoran ve kafeye dağıtımına başlanan servis örtülerinin ikinci çalışmasında, spor branşlarından bocceye yer verildi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Ali Güreli
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER