21

21-28 Nisan Ebelik Haftası -İl Halk Sağlığı Müdürlüğü: -"Ebeler sağlık alanında yurdumuzun her köşesinde oldukça önemli bir görev ifa etmektedirler"


MALATYA (A.A) - Malatya İl Halk Sağlığı Müdürülüğünden yapılan açıklamada, ebelerin sağlık alanında yurdun her köşesinde oldukça önemli bir görev ifa ettiklerini belirtildi.
     Malatya İl Halk Sağlığı Müdürülüğü, 21-28 Nisan Ebelik Haftası dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.
     Dünya Sağlık Örgütünün ebeyi, gebelik sırasında, doğumda ve doğumdan sonra gerekli bakım ve danışmanlığı sağlamak, normal doğumları kendi sorumluluğunda yaptırmak, yeni doğanın bakımını ve aile planlaması danışmanlığını yapmak üzere eğitilmiş kişi olarak tanımladığı hatırlatılan açıklamada, ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek için dünyada ve Türkiyede her yıl 21-28 Nisan tarihlerinin "Ebelik Haftası" olarak kutlandığı kaydedildi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     "Ebeler sağlık alanında yurdumuzun her köşesinde oldukça önemli bir görev ifa etmektedirler. Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Hekimliği merkezlerinde gebe, bebek, loğusa izlemleri aile planlaması hizmetleri, aşılama hizmetleri, vatandaşlarımıza yönelik sağlık konularındaki eğitim hizmetleri ebeler tarafından yürütülmektedir. Ebelerin ev ziyaretlerindeki tespit ve gözlemleri uygulanacak sağlık çalışmalarına ışık tutmaktadır. Yani hane halkını tanıyan ve o bölge hakkında fikir sahibi olan ebeler birçok sağlık çalışmasında kilit nokta olarak yer almaktadır."
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Tuba Karahan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER