23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlanıyor -Adıyaman valisi Demirtaş: "Atatürk gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur"


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman ile Kahta ve Gölbaşı ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.
     İl merkezinde Cumhuriyet Ortaokulunda yapılan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Vali Mahmut Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 93. yıl dönümünü millet olarak sevinç, coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.
     Atatürkün 23 Nisanı tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiğini hatırlatan Demirtaş, "Atatürk gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri bizlerin en büyük arzusudur. Bugün çocuklarımızla ve vatandaşlarımızla beraber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 93. yıl dönümünü coşkulu bir şekilde kutladık. Bütün çocuklarımıza mutlu ve aydınlık yarınlar diliyorum" dedi.
     Törende öğrenciler tarafından şarkılar söylendi, şiirler okundu, tiyatro oyunu ve halk oyunları gösterisi sunuldu.
     Törene Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Baro Başkanı Abdullah Tel ile resmi kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Kahtada 23 Nisan Coşkusu
    
     Kahta Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtına Kaymakam Metin Esen ve yetkililer çelenk sundu.
     Atatürk İlçe Stadında devam eden törende öğrenciler şiir okudu. Sabiha Gökçen Anaokulu ve Zini Abdullah Aslan Anaokulu öğrencilerinin gösteriler sundu. Törende resim, şiir, kompozisyon yarışmaları ile spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Törene Kaymakam Esen, Garnizon Komutanı Binbaşı İnanç Başaran, Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Gölbaşındaki tören
    
     Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, Mikdat Sümer İlkokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin temel kurumlarından TBMMnin açılışını ve çocuk bayramını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Özduman, "Tarihimizdeki çok önemli olan bu anlamlı günde birlikte olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Herkesin bayramını kutluyorum" dedi.
     Törende anaokulları tarafından çeşitli dans ve oyun gösterileri sunuldu, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan - İsmail Kaya - Emin Tezerdi / Hakan Furkan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER