23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "Büyük özveri ve mücadeleler sonucu bizlere emanet edilen ülkemizin, daha özgür, daha demokratik bir yapıya kavuşması için Meclisimizin büyük bir özveri


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Türkiye Büyük Millet Meclisinin, büyük özveri ve mücadeleler sonucu emanet edilen Türkiyenin daha özgür, daha demokratik bir yapıya kavuşması büyük bir özveri ve gayretle çalıştığını belirtti.
     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Elitaş, geleceğin en değerli varlıklarının çocuklar olduğunu dile getirdi.
     Milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin, dünyada eşine az rastlanır bir maziye ve büyüklüğe sahip olduğunu vurgulayan Elitaş, şunları kaydetti:
     "Meclisimizin bu mazisi ve büyüklüğü nedeniyle ne kadar övünsek azdır. Yokluklar içerisinde var olan Büyük Millet Meclisi, önce milletimizi tek çatı, tek ülkü, tek bayrak altında toplamış, sonrada eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bu destan, var oluşunu hürriyetine adamış bir milletin topyekun temsil edildiği; milli iradenin kalbi Meclisimizin ve onun aziz kurucu kahramanlarının başarısıdır. Büyük özveri ve mücadeleler sonucu bizlere emanet edilen ülkemizin, daha özgür, daha demokratik bir yapıya kavuşması için Meclisimizin büyük bir özveri ve gayretle çalıştığı bilinmelidir."
     Çocuklara tavsiyelerde bulunan Elitaş, "Sizler, çağdaş dünyanın iyi eğitimli bireyleri arasında yerinizi almalı, kendinizi geliştirmeli, bilgiye, öğrenmeye ve yeniliklere her yaşta açık olmalı, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmamalısınız. Güçlüklerden ve olumsuzluklardan yılmadan yaşama daha sıkı bağlanmalı, gelecekten umudunuzu her koşulda korumalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadelede emeği geçmiş olan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bu güne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER