Hatay İstihdam Şampiyonları Ödül Töreni

Hatay İstihdam Şampiyonları Ödül Töreni -Vali Lekesiz: "Şubat ve Mart aylarında ihracatını en çok artıran iller arasında Hatay birinci sırada yer alıyor"


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatayın Şubat ve Mart aylarında ihracatını en çok artıran iller arasında birinci sırada yer aldığını belirtti.
     Lekesiz, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Atatürk Konferans Salonunda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gerçekleşen Hatay İstihdam Şampiyonları Ödül Töreninde yaptığı konuşmada, 2009 yılında Hatayın işsizlik oranının yüzde 14 olduğunu, şimdi ise bu oranın yüzde 9,8e gerilediğini söyledi.
     Modern tarımın gelişmesiyle ülkenin Gayri Safi Milli Hasılasının artacağını ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:
     "Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu yıllarda geleneksel tarım toplumunun hakim olduğu bir dönemde nüfusun yaklaşık yüzde 85ine yakını kırsalda yaşarken yüzde 15i de kent merkezlerinde yaşıyordu. Kırsalda yaşayan halkın tamamı tarımla uğraşıyordu. Modernleşme süreci içerisinde bu durum tam tersi olarak nüfusun yüzde 80 kentlerde yaşarken yüzde 20 de kırsal alanda yaşıyor. Bu durum kent lehine ekonomik olarak daha değişecektir. Önümüzdeki 30 yıl içerisinde kırsal alanda yaşayan nüfus yüzde 10a kadar düşecektir. Bununla beraber daha fazla ürün üretip ülkenin refah düzeyini daha fazla artırabilmemiz için hep beraber omuz omuza çalışmalıyız. Şubat ve Mart aylarında ihracatını en çok artıran iller arasında Hatay birinci sırada yer alıyor."
     AB ülkelerinde işsizlik oranının yüzde 20 olduğununa dikkati çeken Lekesiz, Türkiyede ise bu ortalamanın yüzde 8,9 olduğunu kaydetti.
     Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık da, bir ülkenin ekonomik kalkınma ve toplumsal gelişmişliğinin en önemli göstergesinin istihdam oranı olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından en fazla istihdam sağlayan firmalara ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Halit Demir / Salim Taş
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Hatay İstihdam Şampiyonları Ödül Töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER