23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uçurtma şenliği düzenlendiği bildirildi.
     İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Alaplı dolgu sahasında düzenlenen uçurtma şenliğine ilk ve ortaokullarda eğitim gören öğrenciler katıldığı belirtildi.
     Hazırlanan uçurtmaları uçuramayan öğrencilere polis memurlarının yardım ettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısıyla uçurtma şenliği düzenlendi. Anne ve babaların çocuklarıyla birlikte güzel zaman geçirmesini sağlamaya çalıştık. Etkinliklerimiz bundan sonraki yıllarda da devam edecek."
    
     -Kaymakam ve Belediye Başkanından mesaj-
    
     Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ve Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladılar.
     Malğaç, mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün yarının büyükleri çocuklarımıza verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermek adına, TBMMnin açıldığı gün olan 23 Nisanı Türk çocuklarına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan ettiğini belirtti.
     Belediye Başkanı Çimenoğlu da, 23 Nisan 1920de tüm dünya çocuklarının bayramı olarak ilan edilişinin Ulu Önder Atatürkün "Yurtta Barış, Dünyada Barış" sözünün tüm dünyayla buluştuğu bir gün olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER