23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Tunceli Valisi Güner, mesaj yayımladı


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Güner, mesajında, TBMMnin 23 Nisan 1920de açılmasıyla millet egemenliğinin resmen hayata geçirildiğini belirtti. Bu önemli günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak çocuklara armağan edildiğini anımsatan Güner, "Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletimizin ve ülkemizin kaderinin yeniden yazılmaya başlandığı bir tarihtir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu, milletimizin sadece vatan topraklarını işgalden kurtarma ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalama azminin değil, aynı zamanda ülkenin yönetim biçimi ile ilgili kararlılığının da anlamlı bir ifadesidir" değerlendirmesinde bulundu.
     Güner, şunları kaydetti:
     "Atamızın çocuklarımıza armağanı bu mutlu günümüzün, dünya devletleri arasında başka bir örneğinin olmaması da ayrı bir önem taşımakla, Türkiye Cumhuriyetinin ebediyen var olmasının teminatı çocuklara armağan etmesi geleceğimizin emanetçisi çocuklarımıza verilen değerin göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına, farklı kültürlerin ortak bir payda da buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden müstesna bir bayramdır. Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum."
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER