23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -"Uluslararası Çocuk Festivali"ne katılan Estonya, Moldova ve Gürcistanlı öğrenciler, halk oyunları gösterisi sundu ve Türkçe şiirler okudu


SAKARYA (A.A) - "Uluslararası Çocuk Festivali"ne katılan Estonya, Moldova ve Gürcistanlı öğrenciler, halk oyunları gösterisi sundu ve Türkçe şiirler okudu.
     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Serdivan ilçesindeki Trafik Parkta yapılan festivale katılan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, çocukların bayramını kutladı.
     Alemdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivali üç yıldır organize ettiklerini belirterek, "Çocuklarımızın bu günü gerçekten bayram havasında geçirmeye çalışmalarını, onlara armağan edilmiş olan bu bayramın zevkine, tadına varmalarını istiyoruz. Animasyon, etkinlikler, halk oyunları ve tiyatro şenlikleri ile onları mutlu etmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
     Alemdar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemini çocuklara aktarmaya çalıştıklarını kaydederek, etkinliklere gelen yabancı öğrencilerin Türkiyenin elçisi olacağını söyledi.
     Festivalde Estonya, Moldova ve Gürcistandan gelen öğrenciler, halk oyunları gösterisi sundu. Moldovalı iki öğrenci, Türkçe şiir okudu.
    
     Muhabir: Belgin Yakışan-Uğur Subaşı-Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER