23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Vanda olumsuz hava koşulları nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı ertelenirken, Hakkari, Muş ve Bitliste coşkuyla kutlandı -Yüksekovada Mehmetçik ve vatandaşlar


VAN (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Hakkari, Bitlis ve Muşta düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Van merkezde olumsuz hava koşulları nedeniyle kutlama programı yarına ertelenirken, bağlı ilçelerdeyse kutlamalar yapıldı.
     Hakkaride Merkez Spor Salonunda gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Kutlamalarda değişik spor dallarında yapılan yarışmalarda, dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından şiirler okundu.
     Atatürk İlköğretim Okulu ve Sermaye Piyasası Kurulu İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri, bölgelere ayrılan harita maketleriyle sahneye çıktı. Sırasıyla Marmara, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz, Ege, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerine ait oyunları sergileyen öğrenciler, ellerindeki maketleri birleştirerek Türkiye haritası oluşturdu.
     Nurettin Rençberin "Barış" şarkısı eşliğinde el ele tutuşup gösterilerini bitiren öğrenciler, vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı.
     Yan yana oturan Mehmetçik ve vatandaşlar, gösterileri birlikte izledi.
     Programa, Vali Vekili Önder Bozkurt, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, asker ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Mehmetçik ve çocuklar halay çekti-
    
     Hakkarinin Yüksekova ilçesinde ise Şemsettin Onay Anadolu Lisesi Bahçesinde kutlama programı düzenledi.
     Yoğun katılım olduğu etkinlikte çocuklar, Kürtçe şarkılar eşliğinde Mehmetçikle kol kola halay çekti.
     Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe bazı kadın veliler de yerel kıyafetleriyle katıldı.
     Öte yandan Kayseri Melikşah Üniversitesinden Yüksekovaya gelen Nijeryalı Ömer Adam İbrahim, etkinlikte ilgi odağı oldu.
     Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken İbrahim, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksekovada gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyledi.
     Öğrencilerle eğlendiğini belirten İbrahim, "Yüksekovayı çok güzel buldum. Çocuklar beni, ben de onları çok sevdim. İlçeye ilk defa geldim ve çok memnun kaldım. Bundan sonra da sık sık gelmeye çalışacağım" dedi.
    
     -Bitlis-
    
     Bitliste İsmail Eren Spor Kompleksinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Törende konuşan Vali Veysel Yurdakul, velilerin çocuklara daha fazla yatırım yapması gerektiğini söyledi.
     Türkiyenin dinamik ve hızla büyüyen bir devlet olduğunu belirten Yurdakul, devletin gerek iktisadi gerekse demokraside vatandaşa en iyi yaşam biçimini sunmak için çaba gösterdiğini ifade etti.
     Programda öğrenciler halk oyunları ve dans gösterileri sundu. Hafta çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle program sona erdi.
     Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Saadettin Akgüç, Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Muş-
    
     Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Yavuz Selim Ortaokulunda devam etti.
     Törende konuşan Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü Erkan Solak, 23 Nisan 1920nin tarihin dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, bu sayede milletin ufkunun açıldığını ifade etti.
     Öğrencilerin şiirler okuduğu tören, gösterilerin sunulmasıyla son buldu.
     Törene Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erhan Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER