24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, Çukurova Belediye Başkanı Arıkan, Seyhan Belediye Başkanı Öztürk ve Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle birer mesaj yayımladı.
     Aldırmaz, mesajında, kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerin fedakarca görev yaptığını ve çocukları geleceğe hazırladığını belirtti.
     Geleceğe güvenle bakabılabilmesi için öğretmenlik mesleğinin daha da yüceltilmesi gerektiğini bildiren Aldırmaz, Bizlerin bugünlerini sağlayan, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Atatürk, Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır sözü ile hem öğretmenlere verdiği değeri ortaya koymuş, hem de Türkiye Cumhuriyetinin geleceği için onlara ne kadar çok güvendiğini vurgulamıştır. Bizler de öğretmenlerimize aynı güveni duyuyoruz. Türkiyenin dünyanın en ileri ülkeleri arasında yerini alması çabasında öğretmenlerimizin büyük emeği vardır ifadeleri kullandı.
     Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.
     Öğretmenliğin hiçbir maddi karşılıkla bedeli ölçülemeyecek kadar saygın ve çok yüce bir meslek olduğunu bildiren Arıkan, şunları kaydetti:
     Öğretmenler, yaşadıkları zor şartlara rağmen bu kutsal görevlerini yerine getiriyor. Geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen ve hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan öğretmenlerimiz, her şeyin en iyisine ve en güzeline layık.
     Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk de, Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri (SEYMER) yöneticilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği toplantıya katıldı.
     Öğretmenlerin, fertlerin yetişmesinde çok büyük katkısı bulunduğuna işaret eden Öztürk, Siz değerli öğretmenlerimizi de bu toplumun en değerli kişileri olarak ilan ediyorum ifadelerini kullandı.
     Etkinliğe katılan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet de, öğretmenlik mesleğinin dünyanın en önemli ve sorumluluk gerektiren bir meslek dalı olduğunu belirtti.
     Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:
     Öğretmenlik şüphesiz bir gönül erliğidir. Sabır, sevgi, özveri, bilgi olmadan bu mesleğin yapılması mümkün değildir. Çağımız bilgi çağı, bilgi ise teknoloji ve güç demektir. Ülkemizin Büyük Önder Atatürkün işaret ettiği güzel yarınlara ulaşabilmesi evlatlarımızın iyi eğitim almaları, donanımlı olmaları için, alınan eğitim ve o eğitimi veren öğretmenlerimiz çok önemlidir. Bizleri hayata hazırlamada anne ve babamızdan sonra üzerimizde en fazla emeği olan öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER