24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları mesaj yayımladı


KAYSERİ (A.A) - Bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, mesajında, öğretmenliğin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, özel ve yüce bir meslek olduğunu belirtti.
     Sevgi ve fedakarlık mesleği olan öğretmenliğin aynı zamanda ağır sorumluluk gerektirdiğine dikkati çeken Öksüzkaya, öğretmenliğin tarih boyunca değer verilen ve önemi bilinen meslek olduğunu bildirdi.
     Öğretmenlerin sorunlarına da değinen Öksüzkaya, şunları kaydetti:
     Türkiyemizin geleceğinin teminatı olan nesillerimizin yetişmesinde en önemli görevi alan öğretmenlerimizin sorunları, hiç şüphesiz eğitim ve öğretimin diğer alanlarını da etkilediği gibi, aslında ülkemizin geleceğini ilgilendirmektedir. Eğitim camiasının sorunlarına kalıcı çözümler üretmedikçe, eğitim, öğretim alanındaki diğer hedeflerin de gerçekleştirilmesi mümkün olmayacaktır. Bu konunun ehemmiyetinden dolayıdır ki, geçen hükümetlerimiz döneminde eğitim sistemimizin temel direği olan öğretmenlerimizin mesleki tatminlerini artıracak politikalar izlenmiştir. Türkiye bütçesinden en büyük pay her yıl Milli Eğitim Bakanlığına verilmektedir.
    
     -CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu-
    
     CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu da, 24 Kasımın Millet Mektepleri tarafından Mustafa Kemal Atatürke Başöğretmen unvanı verildiği gün olduğunu hatırlattı.
     Eğitimin bir ülkede kalkınmanın en önemli vasıtası olduğunu vurgulayan Kulkuloğlu, şunları kaydetti:
     Medeniyet mücadelesinde ülkemizin geride kalmadan hep ön sıralarda yer almasının vazgeçilmez koşulu, bilimsel eğitimi, çağdaş mekanlarda ve iyi yetişmiş eğitim kadroları ile genç dimağlara vermesiyle mümkündür. İki bakanlığın adının başında milli kelimesi vardır. Dolayısıyla eğitim politikaları tüm ulusun kabul edeceği ve benimseyeceği bir temel üzerine oturmalıdır. Her iktidar, her hükümet, her bakan değişikliğinde kişiye özel politika anlayışı ile eğitim politikalarının şekillendirilesinden kurtarılması gerekmektedir.
    
     -AK Parti İl Başkanı Dengiz-
    
     AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz ise, 21. yüzyılda ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesinin her şeyden önce eğitimli bireyler sayesinde mümkün olacağını belirtti.
     Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkati çeken Dengiz, mesajında, Çocukların vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetişmelerinde en büyük rolü oynayan öğretmenlerimiz bizlerin başımızın tacıdır. Yüce bir mesleğin sahibi olan öğretmenlerimiz, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakarlık mesleğini yerine getirmektedirler ifadelerine yer verdi.
    
     -CHP Kayseri İl Başkanı Atila-
    
     CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atila da, bir ulusun gelişmesi, uygar toplum içinde yer alabilmesinin ,o ulusun eğitimin gerekliliğini yerine getirebilmesiyle mümkün olacağını kaydetti.
     24 Kasım Öğretmenler Gününde atanamayan öğretmenlerin sorunlarına bir an önce çözüm bulunması gerektiğini belirten Atila, 150 bin öğretmen açığı bulunduğunu, bu açığın vekil öğretmenlerle doldurulmaya çalışılmasının yanlış olduğunu savundu.
    
     -KTO Başkanı Mehmetbeyoğlu-
    
     Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu ise öğretmenlerin her insanın yaşamında silinmez izler bırakan, her çocuğun kendi yolunu bulmasında ona rehberlik eden önemli kişilikler olduğunu belirtti.
     MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç da mesajlarında öğretmenlerin gününü kutladı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER