24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Vali Erol, Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Valisi Muammer Erol, Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Vali Erol, mesajında, bir milletin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmesinin ancak eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle mümkün olabileceğini belirtti.
     Eğitim ve öğretim sürecinin önce aile içerisinde başladığını, bunun okul ortamında sistemli olarak devam ettiğini ifade eden Erol, şunları kaydetti:
     Bu süreç içerisinde öğretmen, eğitici sıfatıyla çocuğu eğitir, kişiliğini şekillendirir ve hayata hazırlar. Öğretmen, gösterdiği özveri ve verdiği emekle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde ve topluma kazandırılmasında etkin bir rol oynar. Bir ülkenin sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel yönden güçlü olması, çağı yakalayabilmesi ve her alanda kalkınabilmesi öğretmenlerin üstün gayret ve azmiyle bağlantılıdır.
     Atatürkün Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve Öğretmenler sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır demek suretiyle eğitim ve öğretmenin önemine işaret ettiğini belirten Erol Eğitim ordumuzun fedakar evlatlarının almış oldukları bu kutlu görevi aynı şekilde, layıkıyla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Bugün öğretmenlerimizin gurur ve onur günüdür ifadesini kullandı.
     24 Kasım Öğretmenler Gününün, geleceğin mimarları olan öğretmenlerin hatırlanması açısından önemli olduğunu vurgulayan Erol, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Bu vesileyle önce Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürkü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı, uzun ömürler, yeni atanmış öğretmenlerimize de görevlerinde başarılar dileyerek tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER