24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Eceabatta tören düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Eceabat ve Bayramiç ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bazı etkinlikler düzenlendi.
     Eceabatta Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelen konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda devam eden programda, Ayşenur Okur isimli öğrenci, Peki öğretmenim ayağa kalkıyorum isimli şiir okudu.
     Sınıf öğretmeni Berna Sümer, burada yaptığı konuşmada, öğretmenin topluma arkasını dönmeyen, toplumun sürekli önünde giden gönül erleri olduğunu belirterek, Kısacası biz öğretmenler, binlerce çocuğu olan bir anne ve babayız dedi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna da Türk milli eğitiminin amaçlarını gerçekleştirmek üzere yıllarca mücadele eden, etrafına ışık saçan yeni ve eski tüm öğretmenlerimize geriye kalan hayatları boyunca sağlıklı mutlu bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum. Aramıza yeni katılan öğretmenlere de hoş geldiniz diyorum diye konuştu.
     Meslekte 25 yılını dolduran öğretmenlere şeref belgesi ve hediyeleri, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.
     Törene, Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, Garnizon Komutanı Deniz Yüzbaşı Adnan Kaya, Belediye Başkanı Kemal Dokuz, idareciler ve öğretmenler katıldı.
    
     -Bayramiçte basın açıklaması-
    
     Bayramiç Eğitim Sen Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Öğretmenevinde toplanan Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, buradan Akbulut Meydanına yürüdü.
     Bayramiç Eğitim-Sen Şube Başkanı Barış Demir, burada yaptığı açıklamada, her yıl 24 Kasımda öğretmenliğin kutsallığından, onurlu bir meslek olduğundan söz edildiğini belirterek, ancak yüz binlerce eğitim emekçisinin, sosyal ve ekonomik sorunlarını çözme yönünde bir adımın atılmadığını söyledi.
     Öğretmenlerin gerçek sorunlarının tartışılmadığını söyleyen Demir, şöyle dedi:
     Öğretmenler, asli görevi olan ders anlatma dışında öğrenci koçluğu, eğitim harcamaları anketi, ilköğretim kurumları standardı anketi, mahallelerde okuma yazma bilmeyenlerin tespiti çalışması gibi ek çalışmayı yapmaya başladılar. AK Parti Hükümeti, kamuda yaşanan dönüşüm uygulamalarına paralel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılmak istenen değişikliklerle iş güvencemizi kaldırmanın ve bizleri göstereceğimiz bireysel performansa göre çalıştırmanın hesaplarını yapıyor. Eğitim-Sen Türkiyenin dört bir yanında, yıllardır yaşadıkları bütün olumsuzluklara rağmen fedakarca çalışan eğitim emekçilerinin, insanca yaşayabilecekleri bir yaşam ve nitelikli eğitim yapabilmesinin mücadelesini vermeyi tüm engellemelere rağmen sürdürmeye kararlıdır.
    
     -Çanda emektar öğretmen unutulmadı-
    
     Çan Milli Eğitim Şube Müdürü Rıza Adıgüzel, Milli Eğitim Şube Şefi Ahmet Güner ve emekli öğretmen Osman Bulut, 1975 yılında emekli olan Yakup Pekeri evinde ziyaret etti.
     Emektar öğretmen Peker, misafirlerini eşi Zehra, kızı Sevinç Yonar, gelini Nilgün Peker ve damadı Mustafa Yonar ile birlikte karşıladı.
     Peker, ziyaretten dolayı mutlu olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz/Sabahattin Sallama/ Çan/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER