24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Öğretmenler günü, Kastamonu, Zonguldak, Çankırı, Bartın ve Karabükte törenlerle kutlandı


ZONGULDAK (A.A) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Çankırı ve Bartında düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından tören, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programla devam etti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin her şeyden önce hizmet mesleği olduğunu ifade ederek, Öğretmenlik bir gönül işidir. İşin içine gönlümüzü katmazsak keyifli olmaz. Gönlümüzü kattıktan sonra keyifli, zevkli ve bereketli olur. Bizler geleceğin bakanlarını, başbakanlarını, bürokratlarını yetiştiriyoruz. Bir insanı kurtarmanın bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu unutmamalıyız. Bir insan, onurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir diye konuştu.
     Aday öğretmenlerin yemin etmesi ardından, emekli öğretmenlere ve personele hizmet şeref belgeleri verildi.
     Program, Öğretmen Marşının okunmasıyla son buldu.
    
     -ZONGULDAK-
    
     Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer salonunda yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu söyledi.
     Öğretmenlerin kültürlü ve erdemli bir toplum yolunda katkı sağladığını vurgulayan Özbek, şöyle konuştu:
     Bir insanı kötülülüklerden alıkoyup iyiliğe götürmek, her şeyden daha hayırlıdır. Sözüm, izah ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce olan bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır. Günümüzde, bu kutsal mesleği en güzel biçimde icra etmek durumundayız. Bunun içinde heyecanımızı diri tutmalı ve ideallerimizi unutmamalıyız. Karşı karsıya kalacağımızı bütün durum ve şartları aşarak, ruhumuzu her türlü şekle hazır tutarak başarıya ulaşabiliriz. Hayat dolu uğraşlarımızı soylu bir sadelik içinde sürdürmeliyiz. Bilmeliyiz ki mermiyi delen su değil, suyun sürekliliğidir. Kazanılması gereken asıl büyük servet para ve makamdan öte, erdem ve bilgeliktir.
     Törende, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaketin takdim edildiği törende, 33 aday öğretmene mesleğe giriş yemini ettirildi.
    
     -ÇANKIRI-
    
     Çankırıda Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törenler, 100. Yıl Kültür Merkezinde devam etti.
     Vali Vahdettin Özcan, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir görev olduğunu aktararak, Öğretmenler kendilerine emanet edilen nesillerin yetişmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Onlar yeni nesillerin yüksek değerlerle buluşmasını sağlıyorlar diye konuştu.
     Türk halkının son zamanlarda eğitime olan ilgi ve katkısının arttığını vurgulayan Özcan, gücü ve sermayesi bilgi olan öğretmenlerin gelecek nesillerin mimarları olduğunu kaydetti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ise milletlerin tarihlerinde öğretmenlerin ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirerek, Büyük bir millet olabilmek için eğitim çok önemlidir. Burada öğretmenler devreye girer. Onlar bir milleti yüceltirler ifadesini kullandı.
     Şiirlerin okunduğu program, emekli öğretmenlere Vali Özcan ve Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından plaket verilmesiyle sona erdi.
    
     -BARTIN-
    
     Bartında İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması ardından, Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda kutlama programı düzenlendi.
     Vali Bülent Savur, programda yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı olan çocukların emanet edildiği öğretmenlere düşen görevin, bilimde, sanatta, çağdaşlıkta ve uygarlıkta önder Türkiye hayaline yakışır bir gençlik yetiştirmek olduğunu söyledi.
     Bu amacı gerçekleştirebilmek için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri ve gelişmeleri yakından takip etmeleri gerektiğini vurgulayan Savur, şöyle konuştu:
     Sevgili öğretmenler, yarınlarını, ümit ve beklentilerini size emanet etmiş Türk milletinin büyük hayallerini sizler de paylaşmalı, kendinizdeki gücü fark etmeli, elinizdeki işlenmeyi bekleyen servetin kıymetini anlamalı ve bu ülke için ne kadar önemli olduğunuzu fark etmelisiniz. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenler, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşadıkları topluma ve insanlığa faydalı bireyler olma bilincini kazanmalarını sağlayan gönül erleridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmamalıdır.
     Programda, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Aday öğretmenlerin yemin etmesi ardından, emekli olan öğretmenlere de plaket ve hizmet şeref belgelerinin verilmesiyle tören son buldu.
    
     -KARABÜK-
    
     Karabükte Yenişehir Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törenler, Sunal Tülbentçi Öğretmenevinde düzenlenen programla devam etti.
     Şiirlerin okunduğu programda emekli öğretmenlere Vali İzzetin Küçük ve protokol üyeleri tarafından plaket ve hizmet şeref belgeleri verildi.
     Program, aday öğretmenlerin yemin töreni ile sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER