24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -CHP Afyonkarahisar Milletvekili Toptaş ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Yılmaz mesajlar yayınladı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesajlar yayınladı.
     Toptaş, mesajında, basından sansürün ilk kez kaldırılışından bu yana geçen 104 yıla bakıldığında, özgür ve sansürsüz basın konusunda çok fazla yol alınamadığını savundu.
     Özellikle yerel basının ve çalışanlarının birçok problemi bulunduğunu öne süren Toptaş, şunları kaydetti:
     Bu problemler içinde özgür basından bahsetmemiz çok zor görünmektedir. Ülke sorunlarına sahip çıkma bilinciyle basınının ana görevi demokrasiye ve rejime sahip çıkma sorumluluğudur. Bu nedenle gazetecilerin halka olan sorumlulukları, diğer otoritelere olan sorumluluklarından önce gelmektedir. Günümüzde mesleki değerleri önde tutarak gazetecilik yapmanın, yazmanın ve soru sormanın bile bedele bağlandığı bir süreçten geçilmektedir. Bu süreç, basınımıza örtülü sansürdür. Biz Anadolu topraklarını, Anadolu insanını ve Anadolu basınını değerli buluyoruz. Bu nedenle sermaye grupları için var olan ve kartelleşen medyayı istemiyor, halkımızla bizler arasında köprü görevini kuracak hür basını istiyoruz.
    
     -Milletvekili Kemalettin Yılmaz-
    
     Milletvekili Yılmaz da mesajında, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının görevinin, kamuoyuna doğru, tarafsız ve hızlı biçimde bilgi ve haber alışverişini sağlamak, gelişen olayları sorgulamak, kamuoyunu aydınlatarak meslek ilkelerine ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmek olduğunu belirtti.
     Gazetecilerin, insanların kurumlardaki beklentilerini de dile getirerek kurumlarla vatandaşlar arasında adeta bir köprü vazifesi gördüğünü vurgulayan Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Kamuoyunu bilgilendirme sürecinde basınımızın her türlü siyaset ve sermaye baskısından uzak bir şekilde görev yapması, büyük önem ve sorumluluk arz etmektedir. Bu sorumlulukların yerine getirilmesi için basın özgürlüğünün sağlanması ve korunması gereklidir. Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasının ve özgür düşüncenin gelişmesinin önünde bir engeldir. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına gece gündüz demeden görevlerini yerine getiren basın mensuplarını takdir etmemek mümkün değildir.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER