25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü -Zonguldak Barosu Kadın Hukuku Komisyonu: -Kağıt üzerinde verilen tedbir kararları kadınların öldürülmesiyle hükümsüz kalmaktadır


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Barosu Kadın Hukuku Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, mesaj yayımladı.
     Komisyonun, mesajında, kadına yönelik şiddetin günümüzün en önemli sorunlarından biri olduğu belirtildi.
     Sınır tanımayan kadına şiddetin Türkiyede giderek derinleşen toplumsal bir yara olarak varlığını sürdürdüğünü vurgulanan mesajda, şunlar kaydedildi:
     Ülke gerçekleriyle yüzleştiğimizde, gerek iç hukuk kurallarının, gerekse uluslararası mevzuat düzenlemelerinin, şiddetle mücadeleyi istenilen seviyeye ulaştıramadığını görmekteyiz. Bu bağlamda iç hukukumuzun evrensel sözleşmelere uygun hale getirilmesi gerekliliğini öncelikle vurgulamak isteriz. Mevcut düzen kendi elleriyle kadına yönelik şiddeti sistematize etmekte, kadının toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde haklarını kazanmasına engel olmakta, en temel insan hakkı olan yaşam hakkını onun elinden almakta ve şiddeti olağan hale getirmektedir. 8 Mart tarihinde kabul edilen 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile şiddet gören kadınlarımıza, kolluk kuvvetleri tarafından da koruma kararı verilebilmesi mümkün hale gelmiştir. Bu gelişmeye rağmen uygulamada henüz birlik sağlanamamıştır. Kanunun kabulünü izleyen Nisan ayında kadın cinayetleri oranı hızla artmıştır. Kağıt üzerinde verilen tedbir kararları kadınların öldürülmesiyle hükümsüz kalmaktadır. Kadın hakları savunucuları olarak susmanın yeni ölümlere yol açacağının, yükümüzün ve sorumluluğumuzun giderek arttığının bilincindeyiz. Kadına yönelik şiddetle mücadelede ısrarımızın da aynı paralelde devam edecektir.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER